През 2018-а започват ремонти по тунелите "Топли дол" и "Правешки

...
През 2018-а започват ремонти по тунелите "Топли дол" и "Правешки
Коментари Харесай

Ударни ремонти на тунели през 2018 г.

През 2018-а стартират поправки по тунелите "Топли дол " и "Правешки ханове " на Автомагистрала "Хемус ". Допълнителни отбрани ще бъдат конфигурирани в лявата тръба на тунел "Витиня ", ремонт стартира и в лявата на тунел "Ечемишка ", съобщи Българска национална телевизия.

Приоритетен е ремонтът и на тунела "Кривия " на пътя София-Кулата в региона на Кресненското дефиле. Тунелът е дълъг 343 метра, а парите за ремонта ще са от националния бюджет.

Рехабилитация следва и на тунелите "Траянови врата " на Автомагистрала "Тракия " и тунела "Кричим-Михалково ".

Вижте фотоси >>

"Топли дол " и "Правешки ханове ", които не са виждали ремонт от много време, ще бъдат актуализирани и системите им за сигурност - надградени.

"На Автомагистрала "Хемус " ще бъде ремонтирана лявата тръба на "Ечемишка ". Ще бъдат надградени системи на Топли дол, които са отново на Автомагистрала "Хемус ", и ще приключим всички системи за сигурност на лявата тръба на тунел Витиня. Всички мероприятия, които би трябвало да бъдат осъществени на Правешки ханове на тунела, ще бъдат осъществени, само че въпреки всичко те са доста по-нови тунели ", сподели шефът на Пътната организация инж. Дончо Атанасов.

420 дни е срокът и за ремонта на тунел "Кривия " в Кресненското дефиле.

"Приоритетен е тунел Кривият, само че не мога да кажа, че е рисков. В момента рискови тунели нямаме. Но това не значи, че не би трябвало да бъдат ремонтирани ", сподели инж. Дончо Атанасов.

Ремонтът на "Кривия " е за близо 3 млн. лева и ще има нова хидроизолация, отводнителна система, светофари.

"Надявам се, доста бързо ще бъде наведен в сходство с всички условия за подобен вид оборудване ", сподели Георги Терзийски, регионален шеф на Ловеч.

Тази година стартира ремонт и на 130-метровия тунел на пътя Кричим-Михалково, който е построен през 1963 година и от този момент не е ремонтиран. Ще има нова пътна настилка, ново осветяване, обшивка и тротоари.

Председателят на Пътната организация е безапелационен, че ремонтите и новото строителство на тунели ще продължат, макар хроничното недофинансиране през последните 30 години за пътища.

"В тунелите има непрекъсната работа. Докато има тунели, ще има работа по тунелите. Това са доста тежки уреди. За 30 години дефицитът е най-малко към 30 милиарда за ремонтите на пътищата ", сподели инж. Дончо Атанасов.

Двата тунела при Велико Търново също ще бъдат ремонтирани.

В идващите години следва строителството и на 17 нови тунела. През 2018-а завършва строителството на 540-метровия тунел при обхода на Габрово. Тунелът има една тръба с две ленти за придвижване и би трябвало да свърже Габрово с бъдещия тунел под Шипка. Започва работа по плановете за тунели под Шипка и прохода Петрохан, 8 тунела по Автомагистрала "Струма ", 6 - по бъдещата Автомагистрала "Русе-Велико Търново ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР