През 2017 г. в Чехия въглищните централи са изработили 49%

...
През 2017 г. в Чехия въглищните централи са изработили 49%
Коментари Харесай

Навлизането на електромобили в Чехия - аргумен за разширяването на АЕЦ


През 2017 година в Чехия въглищните централи са изработили 49% от електрическата енергия, възобновимите енергийни източници - 7,6%, а АЕЦ - 35%. И макар че през днешния ден Чехия изнася електрическа енергия, в страната не се строят нови източници, а настоящите въглищни централи последователно ще бъдат закрити, предава autonaelektrinu.cz.

По този метод навлизането на електрическите автомобили в страната може да стане спомагателен мотив при разглеждането на въпроса за разширението на АЕЦ „ Темелин “. Това удостоверява и Щепанка Филипова, шеф на отдел „ Връзки с обществеността “ на министерство на енергетиката. Според нея в последните шест години в Чехия се следи незначителен, само че непрекъснат растеж на потреблението на електрическа енергия.

Значителна роля в това играят точно електрическите автомобили, чието потребление покачва търсенето на електричество. „ Необходимо е да се реши този въпрос, освен това постоянно би трябвало да се взима поради естественият капацитет на страната. В Чехия капацитетът на вятърната и слънчевата сила е стеснен “. Иначе казано в страната няма толкоз доста ясни дни и в Чехия не духа по този начин мощно и постоянно, както в Германия. А капацитетът на хидроенергетиката е на практика привършен, за разлика от Австрия, в която Водноелектрическа централа създават повече от 75% от електрическата енергия.

„ У нас също се изчерпват запасите от изкопаеми горива. Ако не желаеме да внасяме електрическа енергия е належащо да се построят нови енергоблокове на АЕЦ „ Темелин “ и АЕЦ „ Дуковани “. Атомната енергетика е постоянен, безвреден и екологично чист източник на сила “, разяснява Филипова.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР