През 2015 г. Столична община продава на фирма „Титан“ ненужен

...
През 2015 г. Столична община продава на фирма „Титан“ ненужен
Коментари Харесай

Симеон Ставрев: Столична община продължава да се източва от „Коалицията на софрата“

През 2015 година Столична община продава на компания „ Титан “ непотребен терен на „ Околовръстно шосе “ и бул. „ Сливница “ за към 2,1 млн. лева Година по-късно общинско дружество „ Чистота-Искър “ взема решение, че им е изключително нужен тъкмо този приватизиран парцел и внася в СОС докладна бележка за противоположното му изкупуване. Вече за над 6 млн. лева Общински съветници на ГЕРБ, Вътрешна македонска революционна организация, Българска социалистическа партия и Съюз на демократичните сили гласоподават за противоположното изкупуване. Чистата облага за „ Титан “ е 4 млн. Това разкри във видео изявление за „ Стедио Банкеръ “ общинският консултант в СОС и член на политическа партия Движение „ Да, България! “ Симеон Ставрев.

Вижте цялото изявление със Симеон Ставрев тук:

В изявлението Симеон Ставрев сподели още:

София е разграничена на зони и боклукът се извозва от упоменатия към този момент „ Титан “, от медийните магнати братя Домусчиеви и от Румен Гайтански-Вълка. „ Титан “ най-малко имат рационални хрумвания за потребното развиване на този бизнес.

Друга забавна договорка е обвързвана с парцел, предан безплатно на състезателен клуб “Лeвски “- Драгалевци. В него на 54 дка има няколко обекта: игрища – открит и затрупан, кортове, паркинги, съблекални, кафе-ресторант. Условието е комплексът да се употребява от жителите на региона. Договорът е подписан през 2007 година и изтича 10 години по-късно. След това без търг и конкурс въпросният клуб продължава да оперира с комплекса против наем от 5200 лева месечно. По груба сметка това са парите, които спортният комплекс изкарва на ден.

Подадохме сигнал до господин Гешев за корист, само че от 6 месеца чуваме единствено безмълвие от прокуратурата. Прокуратурата е безконтролна.

В градинката на „ Кристал “ има чисто нова тоалетна, която не е въведена в употреба. Самата градинка е ремонтирана главно и действа обикновено. Попитах публично госпожа Фандъкова за какво тоалетната не работи, а отговорът беше, че градинката е получила акт 16, само че тоалетната била част от различен план. Което е неуместно. А тоалетната е коствала на общината 200 хиляди лева Има още една сходна тоалетна при НДК откъм „ Патриарх Евтимий “. Двете общо са погълнали половин милион лв. общински пари. След медийно питане се оказа, че в последните години са приватизирани други 18 тоалетни на обща стойност 600 хиляди лева Разликата в съпоставката е парадоксална.

Щом приказваме за тоалетни, има и по-големи парадокси. Тоалетна наоколо до Министерството на земеделието е превърната в бензиностанция, макар приватизационния контракт за опазване на предназначението. В градинката при „ Майчин дом “ пък тоалетната е станала хранителен магазин.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР