В бюджета за обществено осигуряване за 2021 г. е заложено

...
В бюджета за обществено осигуряване за 2021 г. е заложено
Коментари Харесай

Васил Велев: Предстои дългова спирала за заплати и пенсии

В бюджета за публично обезпечаване за 2021 година е заложено доближаване на границата сред минимална и медианна пенсия – това на процедура изравнява пенсиите на хора с друг застрахователен принос и тези, които по разнообразни аргументи са работили по-малко, ще получат почти същото обезпечаване като тези, които са били със междинни приходи, висше обучение, добра подготовка. Освен че е незаслужено, това кара бъдещите пенсионери да се ориентират към сивия бранш – осигуровка на най-малък приход и пари в пликчета. Това съобщи във видео изявление за „ Студио Банкеръ “ Васил Велев, ръководител на УС на АИКБ.

Вижте цялото изявление с Васил Велев тук:

В изявлението Васил Велев сподели още:

В рецесия би трябвало да се подкрепят директно потърпевшите и тези, които ще ни издърпат от нея.

Делът на разноските ни в бранш сигурност е най-високият в целия Европейски Съюз.

„ Абонатите “ за публични поръчки изкривяват пазара.

След последната актуализация на бюджета за настоящата година са заложени 5,2 милиарда недостиг, а за идната се възнамеряват 4,9 милиарда За две години ще се осъществя недостиг от над 10 милиарда т. е. ще бъдат изхарчени вповече, в сравнение с са извоювани.

Раздаването по 50 лева на калпак на пенсионерите е популизъм – то опонира както на правилата за обществено подкрепяне за най-нуждаещите се, по този начин и на правилата на пенсионната система.

В рецесия би трябвало да се подкрепят директно потърпевшите от нея и тези, които ще ни издърпат от рецесията.

Пострадалите от рецесията са в стопанската система, а не в бюджетната сфера. В бюджетния бранш заплатите са увеличени с 10% тази година и предстоят нови нараствания с 30%. А тези, които създават заплатите на администрацията, са със стагнирани приходи.

Делът на разноските ни в бранш сигурност е най-високият в целия Европейски Съюз. Нито е вярно, нито е заслужено.

България сега има най-високите цени на електрическа сила за промишлеността в целия Европейски Съюз.

За да дойдат тези европейски пари, първо би трябвало да има планувана промяна, тъй като парите вървят по планове, които създават промени, те няма да се раздават случайно, пък ние да вършим каквото решим.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР