Използването на технологии нараства, структурите на работното място се променят

...
Използването на технологии нараства, структурите на работното място се променят
Коментари Харесай

Отвъд поверителността на данните

Използването на технологии нараства, структурите на работното място се трансформират и потребителите от ден на ден изискват да бъдат обслужвани, когато и където е най-удобно за тях. Интернет промени разпоредбите на играта и доста промишлености са на кръстопът. Банковият бранш обаче не се намира пред алтернатива. Финансовите институции към този момент поеха по пътя на дигитализацията и като че ли връщане обратно няма. Яростната конкуренция, възходът на финтех фирмите и софтуерните колоси, големите вложения в новаторски артикули и киберсигурност подсказват, че сме на прага на "Четвъртата гражданска война в банкирането ".

Своеобразно сверяване на часовниците. Така назоваваме обичайна към този момент конференция на "Банкеръ ", отдадена на цифровите финансови услуги. За трета година изданието събра потвърдени експерти от Българска народна банка, комерсиалните банки, застрахователния бранш, телекомуникациите и осведомителните технологии, както и от службите за киберсигурност, с цел да обсъдим всички дружно нововъведения, регулации и нововъведения. Събитието, което се организира при огромен интерес в хотел "Маринела " в София, бе намерено от основния редактор на "Банкеръ " госпожа Бистра Георгиева.

Предизвикателствата пред банките са свързани най-вече с главната работа на финансовите институции - привличането и задържането на клиенти, анализът на данните, на риска и на облагите. Това е подкрепено със сериозен изчерпателен развой, само че в основата на всичко се намират данните.

Това сподели Диана Джендова , шеф на "Глобал Консултинг " на конференцията "Четвъртата гражданска война в банкирането ", проведена от "Банкеръ ".

"Когато приказваме за данни, ние би трябвало да сме сигурни, че в действителност имаме ефикасни средства, посредством които да можем да откриваме къде се намират избраните порции от данни, които са ни нужни и че те ще бъдат чисти и настоящи. Един изчерпателен развой не може да бъде ефикасен в случай че ние не сме сигурни, че данните, които му подаваме са тези, които би трябвало да бъдат ", акцентира шефът на "Глобал Консултинг ".

Диана Джендова показа и активността на "Корпорация Информатика ", на която "Глобал Консултинг " е формален представител за България.

Моти Садовски , шеф на компанията за територията на Израел и Балканите, също участва на проведената от "Банкеръ " конференция.

"Ние предлагаме разнообразни решения за маскиране, за архивиране, за цялостна ретеншън политика на данните. Това оказва помощ от една страна да се понижат разноските по тяхната поддръжка, а от друга - да бъдем по-сигурни и да знаем къде се намира една порция от данни, какъв брой работи, какъв брой се употребява, по какъв начин се съхранява, кой има достъп до тях. "

https://www.youtube.com/watch?v=hUWuNCZAC9Y&feature=youtu.be

Още за конференцията
https://www.banker.bg/topicpage/bankirane-40
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР