През 2005 година Рафаел Надал бе вторият най-добър играч в

...
През 2005 година Рафаел Надал бе вторият най-добър играч в
Коментари Харесай

Виландер: Алкарас има по-разнообразна игра от Рафа на 19


През 2005 година Рафаел Надал бе вторият най-хубав състезател в света след Роджър Федерер – като младеж той поддържаше темпото на Маестрото и завоюва 11 трофеи, в това число първа от Големия шлем и четири на равнище Мастърс.

Рафа завоюва Ролан Гарос малко откакто навърши 19, а към това добави трофеите от Монте Карло, Рим, Монреал и Мадрид. Несъмнено един от най-великите сезони на младеж в историята на тениса.

Сега, 17 години по-късно, различен испанец се пробва да надскочи триумфите му и мнозина го възхваляват даже повече. Карлос Алкарас завоюва 29 от 31 мача досега през сезона, към този момент има два Мастърс трофея и доста специалисти го дефинират като любимец в Париж.

Матс Виландер към този момент изрече мнението си за това кой съгласно него има максимален късмет да завоюва „Купата на мускетарите“, само че продължи със сравненията сред Рафа и Чарли:

„Смятам, че Алкарас има повече вариативност в играта си от Рафаел Надал. Може да я разнообразява – има мощни удари от главната линия, умее да смяна темпото с финес и да приключва точките с къса топка,“ сподели някогашният №1.

„Бекхенд слайсът му към момента не е на същото равнище, само че в случай че гледаме към ударите му с цялостна мощ и късите топки, той наподобява по-умел от Рафа на 19.“

„Ако противникът е покрай главната линия, Карлос ще опита да го избута обратно с мощни форхенди и бекхенди, с което да си обезпечи повече варианти за довеждане докрай на разиграването,“ добави още анализаторът.

В Мадрид Алкарас победи поредно Надал, Джокович и Зверев, с цел да завоюва купата – показване, което в допълнение затвърди възможностите му на Ролан Гарос.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР