През 20-те си години начело на властта в Русия Владимир

...
През 20-те си години начело на властта в Русия Владимир
Коментари Харесай

Бивш приятел на Путин: В Европа все още има огромен брой политици, подкупени с путински пари

През 20-те си години отпред на властта в Русия Владимир Путин е построил огромна шпионска мрежа в Европа. Това съобщи пред журналиста Дмитрий Гордон някогашният съветски банкер Сергей Пугачов – някогашен другар на Путин.

" През 20-те години на своето ръководство Путин построи голяма мрежа – в дословния смисъл. Ето аз пребивавам в Европа от доста години, само че ще ви кажа,че това, което видях във Англия, просто ме потресе. Това, което виждам в Германия, това, което виждам във Франциа в това число... Е, във Франция в по-малка степен, само че в това число. Тоест това е просто голямо количество хора, които са просто купени с путински пари. " – разяснява той.

Пугачов отбелязва, че във Англия до неотдавна са живеели 300 хиляди от най-богатите жители на Русия, " в това число олигарси, микроолигарси, междинни олигарси, техните любовници, дами, готвачи, водачи, портиери и кой ли още не ".

" Тоест това е общественост и това са хора, които боготворят Путин за това, че им е дел опция да живеят във Англия... С кого мислите си поддържат връзка те там? С водачите на двуетажните рейсове? Не, несъмнено. Те поддържат връзка с всички. И имам скръбен опит от общуването с високия съд на справедливостта, т.е. с Върховния съд в Лондон. Но ще ви кажа, че ние помним известния случай с Березовски-Абрамович, при който един от членовете на Върховния съда просто излезе в отпуск – и стана юрист на Абрамович. Това е просто смут. Там са налети толкоз пари. " – споделя предприемачът.

По думите му, по този начин е било до войната на Русия против Украйна.  " Сега времената са други. Но същата тази машина, тези хора, сътрудници – сътрудници на въздействие, са просто действителни шпиони, които са позиционирани... Обърнете внимание: от време на време четем в Twitter, че някого подозират, някой е задържан – член на държавното управление, на спецслужбите... Откъде си мислите, е се е взел? Как се е появил? И какво – за концепцията ли го прави? Що за концепция е това? Да окраде " Газпром " или да обича Путин Тоест има нещо друго. Разбираме що за концепция е това. Но, несъмнено, да, с всички тези газови потоци, нефтени и прочие, несъмнено, просто заляха Европа с тези пари. Огромно количество хора доста мъчно биха се върнали обратно. Има  компромат, има каквото се сетите. И хората просто се боят. И има гаранция, че няма идеологически последователи на Путин в Европа, само че има финансово подплатени и ето такава пета колона в най-лошия смисъл – тя съществува в Европа. Виждаме същата тази Унгария, Германия. " – продължава Пугачов.

Той акцентира, че не става дума единствено за редови жители на европейските страни.

" На това му се споделя не просто хора, които вървят по земята – това са хора, които ръководят тези страни. Това е голямо количество депутати от Европарламента и т. н. Постепенно те ще оттекат, няма да ги има. Но няма да е за един ден. " – обобщава някогашният съмишленик на Путин.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР