Превозвачи от Благоевград се включиха в днешния протест на транспортния

...
Превозвачи от Благоевград се включиха в днешния протест на транспортния
Коментари Харесай

Превозвачи от Благоевград се включиха в днешния протест

Превозвачи от Благоевград се включиха в днешния митинг на транспортния бранш у нас, като от сутринта десетки тежкотоварни коли и рейсове се събраха при 88-ия километър на автомагистрала „ Струма “.

Малко по-късно камиони и рейсове потеглиха в колона по автомагистрала „ Струма “, след което минаха няколко пъти през кръговото кръстовище на основен път Е-79 след Благоевград в посока Симитли, само че без да блокират пътя. Колоната от протестиращи, обаче, провокира усложнения придвижването, заради което от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи оповестиха, че пътуващите могат да употребяват обходния маршрут Благоевград – с. Железница – Симитли – пътен възел при с. Черниче и назад.

Ситуацията е тежка, сложна, надяваме се да получим схващане от страната и да бъдем чути, сподели пред публицисти Деси Демандиева – представител на превозвачите. По думите й митингът не е обвързван единствено с промяната в тол системата, само че и с нарасналите цени на горивата и с пътищата, които са в „ окаяно положение “.

Протестът беше подсилен и от автобусните превозвачи, които показаха, че желаят разговор по проблемите в сектора. „ Държавата ти споделя - този целия отрасъл не ни интересува, би трябвало да почине, и ние какво, би трябвало да си мълчим? Вдигат се горивата, тъкмо това ли беше моментът да се вдигнат тол таксите, нали това е убийствено за нас. Говорим по-малко за автобусните превозвачи и доста повече за тежкотоварните “, сподели Марио Богданов – представител на автобусния превоз в Благоевград.  

Исканията на превозвачите са за унищожаване на биокомпонента в горивата, понижаване на акциза на горивата и мораториум върху разширението на обсега и размера на тол таксата, планувано за юли тази година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР