Превозвачът ще удвои и флотът си, като през 2018 ще

...
Превозвачът ще удвои и флотът си, като през 2018 ще
Коментари Харесай

WizzAir ще търси служители и в България в най-мащабната си кампания досега

Превозвачът ще удвои и флотът си, като през 2018 ще закупи 21 нови Airbus, а до 2024 година би трябвало да доближи над 160 машини.

© Надежда Чипева Още по тематиката
Ryanair анулира още 18 хиляди полета сред ноември и март

През зимата няма да има полети от София до пет града
27 сеп 2017
Wizz Air пуска линия от София до Малага

В същото време нискотарифната самолетна компания стопира полетите си от София до Бирмингам, Бристол и Донкастър от 6 ноември тази година
24 сеп 2017
Ryanair разкрива нова база в Бургас

Инвестицията е на стойност 100 млн. $, а от 2018 година компанията възнамерява да обслужва 10 маршрута от морския град
19 сеп 2017
Ryanair понижава ръчния багаж

Авиокомпанията намалява цената за пътешестване с по-големи куфари
7 сеп 2017
Летище София с следващ рекорден растеж през юли

Около 42% е нарастването на броя на пасажерите за седемте месеца на годината, като те към този момент надвишават 3.7 милиона
14 авг 2017 Нискотарифната самолетна компания WizzAir разгласи, че стартира най-голямата в историята си акция за набиране на личен състав - водачи и кабинен състав. Най-големият транспортьор в Централна и Източна Европа възнамерява да сътвори над 1300 нови работни места в района през идната година, а България също попада в страните, където ще се организира асортимент на фрагменти.
Успоредно с разрастването на работната мощ ще се удвои и флотът от самолети, като до 2024 година те би трябвало да доближат над 160 машини. Само през 2018 година компанията ще закупи 21 нови самолета Airbus A320 и Airbus A321.

До края на идната година ще се проведат 400 състезанието за асортимент на личен състав, като сесиите ще са допълнително от 25 страни в Европа и отвън нея. Първата сесия в България ще бъде на 26 октомври в столичния хотел Best Western Expo. На нея заинтригуваните ще имат опция да се срещнат със чиновници на компанията, да се срещнат по-подробно с нея и кариерните благоприятни условия в авиацията и да получат препоръки по какъв начин да станат част от пилотния и кабинния екипаж.
В района през октомври компанията ще организира и 4 сесии в Румъния, над 10 в Унгария, а също и в Гърция и Австрия.
До края на 2018 година се чака екипът на Wizz да нарасне до 4500 души.

Кампанията на унгарския транспортьор идва в миг, в който най-големият нискотарифен презозвач в Европа - Ryanair, e застигнат от рецесия с несъразмерна натовареност на водачите през летния интервал, което води до закъснения и до сериозен растеж на напускащите водачи през годината. За да се оправи с този проблем, компанията разгласи невиждани ограничения - анулация на съвсем 20 хиляди полета до март 2018 година
Конкуренцията в сегмента остава доста изострена, в това число и в България, където двете нискотарифни компании са в директна конкуренция между тях.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР