Превод и редакция: Георги А.Ангелов,, Стопкадър Настоящее времяВоенен кореспондент на

...
Превод и редакция: Георги А.Ангелов,, Стопкадър Настоящее времяВоенен кореспондент на
Коментари Харесай

Военният кореспондент на ТАСС: Армията на Русия е голяма лъжа

Превод и редакция: Георги А.Ангелов,, Стопкадър Настоящее время

Военен сътрудник на известна медия разкри истината за съветската войска.

Все повече публицисти напущат държавните съветски медии в символ на митинг. Един от тях е Глеб Ирисов, боен сътрудник на осведомителната организация ТАСС и някогашен офицер от съветската войска. След началото на войната в Украйна той декларира, че " не желае да има нищо общо освен с държавната конструкция, с държавните медии, само че и с нашата страна като цяло ", и акцентира, че не е сюрпризиран от неуспеха на съветските войски в Украйна. Интервю на Егор Максимов от currenttime.tv - телевизия на съветски език на " Свободна Европа ".

- Напуснахте ТАСС след началото на съветската инвазия в Украйна, нали? Или решението е узряло доста преди този момент?

- Да. На 24 февруари аз към този момент знаех, че не желая да имам нищо общо с държавната конструкция, освен с държавните медии, само че и с страната ни като цяло. През последните шест месеца публицистичната политика и натискът от страна на Министерството на защитата набъбнаха неимоверно. След това, което видях в нашата войска, когато служих в нея и по-късно работих като боен сътрудник на ТАСС, за мен няма нищо изненадващо в загубите или в сериозните неточности при изчисляването на гибелта на висши офицери и старши офицери.

- Казвате, че за Вас " няма нищо изненадващо нито в загубите, нито в сериозните неточности " на съветската войска в Украйна. Какво имате поради?

- В момента въоръжени сили на Русия са огромна вулгаризация и огромна неистина в доста връзки. Това, което Шойгу (военният министър Сергей Шойгу, бел.ред,) и неговите заместници правеха през последните 10 години, беше за вътрешния консуматор, беше ориентирано към основаването на хубав облик на мощна и мощна войска, която е способна да победи всички. Но в реалност безхаберността им е била голяма.

Нищо не се промени от експлоадирането на войната. Нивото на образование, равнището на осигуряване на сигурност на висшите командири - има още доста какво да се желае. През всичките тези години бойната подготовка в множеството елементи се организира единствено официално. На хартия всичко беше прелестно, отчетите отиваха нагоре, че ученията са извършени, боеприпасите са изразходвани, всичко беше отлично. Но в реалност от време на време тези събития даже не са се случвали, те са били в единствено в главите на тези, които са писали отчетите.

Условията на работа са ужасяващи, храната е ужасна, униформите и оборудването не са издавани в нужното количество. Пристига комплект екипировка -  бронежилетка, тактически жилетки, сумки... Виждате фактурите с цени: 150 хиляди рубли за комплект, 300 хиляди рубли за комплект. След това отивате на уеб страницата на някоя компания. Те оферират същия комплект съоръжение за 35 или 50 хиляди рубли. Това са милиарди, тези числа са толкоз големи, че ме побиват тръпки, като си помисля за тях.

А можете ли да си визиите каква е разликата в сериозната военна техника? Качество на оборудването и оборудването, показвани на ревютата, спада три пъти на индустриално равнище.

- Как оценявате равнището на обмисляне на съветската военна интервенция в Украйна?

- От военна позиция това, което се случва, е безспорен неуспех. Тоест те въобще не разбираха, че си имат работа със страна с над 30 милиона души население, в която осем години по-късно никой не поддържа Русия.

Съдейки по военната тактичност, те в действителност се надяваха да завземат властта в Киев в придвижване. И в случай че погледнете картата на военните интервенции, това е изцяло явно. Ето за какво през първите дни те претърпяха такива големи загуби.

Сега стартират малко по-друг вид интервенции, употребяват се други способи и начини за водене на война. Но не им остава нищо друго, с изключение на да употребяват безусловно нечовешки оръжия. Знам с безспорна сигурност, че в Украйна руснаците употребяват всичко: касетъчни муниции, термобарични муниции и фосфор.

Освен това всеки добър танк или военно транспортно средство (а в съветската войска техниката надалеч не е добра и скъпа) се унищожава с елементарен изстрел от противотанков гранатомет и противотанкова граната от някоя задна уличка. Точно по тази причина отбраната се посреща с бомбардировки и обстрел - с цел да ги стъпчат в бетона, в земята, с цел да унищожат физически съпротивляващите се. Те не се интересуват от цивилното население. Вече е изцяло ясно, че войната в Украйна се води от хора, които въобще не се интересуват от човешкия живот.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР