Превъзходството във високоточни оръжия и огнева мощ позволява на въоръжените

...
Превъзходството във високоточни оръжия и огнева мощ позволява на въоръжените
Коментари Харесай

Руските високоточни оръжия лишават украинската армия от воля за съпротива

Превъзходството във високоточни оръжия и огнева мощност разрешава на въоръжените сили на РФ да побеждават при неведнъж преимущество на съперника в жива мощ

Въоръженият спор постоянно е изпитателен полигон за переспективните и за потвърждаване на характерностите на признатите на въоръжение оръжия. Специалната военна интервенция на Русия в Украйна единствено удостоверява това предписание.

И по този начин, по време на СВО се състоя първото бойно потребление на въздушния хиперзвуков ракетен комплекс „ Кинжал “. Това се случи на 18 март 2022 година Унищожен е подземният склад за ракети и авиационни муниции на Въоръжените сили на Украйна в село Делятин (Ивано-Франковска област). Складът представляваше предпазен под земята боеприпас, ситуиран в планински регион, издигнат още по руско време за предпазване на нуклеарни оръжия и ракети.

Ударът по обекта е нанесен от разстояние над 1000 км, хиперзвуковата ракета Kинжал доближи задачата за по-малко от 10 минути. Скоростта на полета на тази ракета доближава 10-12 Маха. Самолетът - притежател на авиационния хиперзвуков комплекс Х-47М2 Кинжал е изтребителят-прехващач МиГ-31К. Обхватът на цели за заличаване на тази ракетна система с въздушно базиране доближава 2000 км.

Бойното потребление на Kинжал в Украйна също показва на Съединени американски щати и техните съдружници от НАТО, че Русия разполага с стандартни, неядрени, прецизни оръжия, способни да унищожат техните високо сигурни командни и контролни центрове.

На 28 май 2022 година Министерството на защитата на Руската федерация заяви за идващото тестване на нов вид оръжие: Главната фрегата по план 22350 „ Адмирал на флота на Съветския съюз Горшков “ от Баренцово море изстреля Хиперзвукова крилата ракета " Циркон " по морска мишенна позиция, ситуирана в Бяло море.

Според обективните контролни данни, хиперзвуковата крилата ракета " Циркон " е поразила сполучливо морска цел, намираща се на разстояние към 1000 км. Полетът на хиперзвукова ракета отговаряше на посочените параметри.

Обръщам внимание на обстоятелството, че изстрелването на ракетата 3М22 Циркон беше осъществено на обсег от 1000 км, авансово разгласен от нашите военни за оптимален. В същото време задгранични военни източници допускат, че нейният обсег на полета надвишава този параметър: обсегът на заличаване на морски цели е в границите на 1-1,5 хиляди км, на наземни цели - 1,5 хиляди километра, а за наземни цели в идеални условия - 2 хиляди километра.

Има съображение да се счита, че първото бойно потребление на хиперзвуковата крилата ракета Циркон може да се реализира в близко бъдеще, най-вероятно против наземна цел, защото ракета, която може да деактивира всеки огромен боен транспортен съд с едно попадение, няма смисъл да бъде употребена против украинския москитен флот, формиран от дребни катери.

Неотдавнашният тест на " Циркон " също по този начин е транспарантен намек за Англия и страните от Европейски Съюз, които предизвикват концепцията за паравоенна задача на своите военни кораби (военни конвои), с цел да деблокират пристанището Одеса и да изнасят украинското зърно.

Такава задача ще бъде невъзможна за нейните участници, тъй като Черно море се прострелва от съветски ракети по суша, море и въздушно основани средства надлъж и нашир. Освен това тези страни към момента би трябвало да получат разрешението на Турция да преминат Дарданелите и Босфора, а Анкара към момента не е решена да деблокира Проливите за военните кораби на страни отвън Черно море.

Ако приказваме за ракетните системи, които най-често се употребяват по време на съветската специфична военна интервенция, то това, несъмнено, е оперативно-тактическата ракетна система „ Искандер “ (ОТРК). Благодарение на този комплекс нито един украински боен не може да се усеща изцяло в сигурност където и да е в Украйна. От позиция на потреблението по време на СВО, тази ракетна система се потвърди извънредно от позитивна страна.

Има два разновидността на този OTРK. „ Искандер-М “ е оборудван с квазибалистични ракети 9М723 (по две на една пускова установка). По-голямата част от полета на квазибалистична ракета се прави на височина 50 км със скорост 6-7 Маха и с непрекъснати маневри. Вероятното кръгово отклоняване от задачата е 6-7 метра. Официално оповестеният оптимален обсег на проваляне е 500 км.

„ Искандер-К” употребява крилати ракети R-500 (9M728), всяка пускова установка носи по две ракети. 9М728 пътува към задачата на височина 6-7 метра, следвайки гънките на терена. Точността на удряне е доста висока, нагледно казано, „ влиза непосредствено в прозореца “. Официално заявеният обхват на деяние на ракетата 9M728 е 500 км. Западните военни обаче считат, че обсегът на полета им е в диапазона от 500 до 2500 км. Скоростта на полет на ракетата е 230-260 метра в секунда, т.е. дозвукова.

Интересен подробност от позиция на тактиката на потребление на ОТРК " Искандер ". За обезпечено попадение в една цел се употребяват по едно и също време аеробалистична ракета и крилата ракета, което дава резултат на проваляне иключително от 100%.

В случай на внезапна ескалация и повишение на степента на борба в Украйна, както и директна военна интервенция от непознати играчи, е допустимо да се стреля от ОТРК " Искандер " и ракета с нуклеарна бойна глава с потенциал до 50 килотона TNT. В този случай съветските тактически нуклеарни оръжия се преглеждат като районен възпиращ фактор.

Между другото, ОТРК " Искандер " е пуснат в употреба през 2006 година Предвижда се комплексът да служи най-малко до 2030 година Експертите означават, че модернизационният капацитет на „ Искандер “ сега е осъществен едвам на половина.

Трябва да се означи и бойното потребление в Украйна на брегови ракетни системи (БРК) " Бастион ". Комплексът " Бастион " е ситуиран в две версии: мобилен " Бастион-П " и стационарен " Бастион-С ". Между другото, първото бойно потребление на това оръжие се състоя през ноември 2016 година в Сирия против наземни цели.

Според наличната информация бреговата ракетна система " Бастион " към този момент е поразила няколко десетки наземни цели на Въоръжените сили на Украйна от началото на СВО. Отбелязва се, че бреговият комплекс и ракетата „ брилянтно “ демонстрираха способността си да поразяват всевъзможни наземни цели.

Основният детайл на БРК " Бастион " е универсалната високоточна крилата противокорабна ракета " Оникс " Р-800. Скоростта на ракетата при полет на височина и покрай повърхността е надлежно 2,6 Маха (750 m / s) и 2 Маха. Да припомня, че крилатата ракета 9М728 на комплекса „ Искандер “ има дозвукова скорост на полет, т.е. по-малко от 1 Мах.

Максималният обхват на заличаване на системата за противоракетна защита " Бастион " за морска цел е 350 км, а за наземна - 450 км. Между другото, ПКР Oникс може също по този начин да носи нуклеарни заряди.

Ако приказваме за реактивни системи за залпов огън /изстрел/, употребявани в хода на СВO в Украйна, тогава би трябвало да се откроят РСЗО /MLRS/ Toрнадо-С с диаметър 300 мм. Всяка бойна машина " Торнадо-С " има пакет от водачи от 12 тръби. От тях може да се води огън както залпово, по този начин и посредством изстрелване на единични ракети. Официално заявеният оптимален обхват на ракетите е 120 километра.

РСЗО " Торнадо-С " се смята за най-мощната и далекобойна реактивна система за залпов огън в света. Както утвърждават специалисти, цялостният залп на " Торнадо-С " е съпоставим и е вторият по индикатори след потреблението на нуклеарни оръжия. Този комплекс обгръща със своя залп повърхност от 67,6 хектара, като по-късно на тази повърхност не остава нищо, способно да се съпротивлява.

Между другото, на 18 май 2022 година вицепремиерът Юрий Борисов сподели, че РСЗО „ Торнадо-С “ с диаметър 300 мм е получила високоточни самонасочващи се снаряди: „ всеки снаряд има способността да се насочва настрана към избрана цел “. Нека ви припомня, че през май 2021 година беше обявено, че се създава високопрецизна управляема ракета с диаметър 300 мм с насочваща глава за ракетната система за многоброен изстрел Toрнадо-С, която ще употребява термовизионни и телевизионни канали за ориентиране, както и спомагателна полуактивна лазерна система за ориентиране към задачата.

Обръщам вниманието ви на обстоятелството, че Русия организира специфична военна интервенция в Украйна с много стеснен контингент от съюзнически сили. Общият им брой е по-малко от 200 хиляди души. А общият брой на врага в лицето на въоръжените сили на Украйна и другите силови и паравоенни структури на Украйна и задгранични наемници е почти 600-700 хиляди души.

И в такива условия нашата войска напредва , постепенно, само че несъмнено смазвайки под себе си един след различен секторите от украинската територия. Разчупени са одобрените стандарти на теорията за общооръжейния пердах, че съотношението на силите в настъплението би трябвало да бъде 3 към 1, а в настъплението против готови укрепени региони - 5 към 1.

Трябва да се признае, че точно превъзходството във високоточни оръжия и огнева мощност обезпечава на съветските въоръжени сили позитивен резултат при явното преимущество на съперника в живата мощ, участваща в този спор. Невъзможността да се планува удар с съветски високопрецизни оръжия, непрекъснатото напрежение и цялостната липса на възприятие за сигурност мощно деморализира украинската войска и я лишава от волята за опозиция. А разбиването на морала на врага е първото изискване за крайната Победа.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР