Превантивна среща, организирана от училищната комисия по пътна безопасност към

...
Превантивна среща, организирана от училищната комисия по пътна безопасност към
Коментари Харесай

Ученици от Гимназията по туризъм с много въпроси за пътната безопасност

Превантивна среща, проведена от учебната комисия по пътна сигурност към Професионалната гимназия по туризъм " Проф. доктор Асен Златаров " с ръководител Ива Миткова - Ангелова, се организира през днешния ден с присъединяване на инспектора по предварителна защита към ОДМВР - Бургас Цветелина Рандева. Проявата бе по отношение на отбелязването на 29 юни - Национален ден за сигурност на придвижването по пътищата.

По традиция в тези срещи се включват учениците от 8 клас на професионалната гимназия. Основната цел – възпитаване на безвредно и отговорно държание на младежите, като участници в пътния трафик, както и построяването на приемливост към останалите участници в придвижването, и през тази година бе реализирана, посредством динамични разговори и действителни образци от Бургаски район, онагледяващи рисковите обстановки.

Учениците демонстрираха голяма интензивност, като задаваха разнообразни въпроси по тематиката, споделяха свои прекарвания и безредици. Особено завладяващи се оказаха въпросите с дрифтирането на леки коли, ръководството на електрически тротинетки, както и безвредното секване по пешеходните пътеки, посредством избутването на велосипеда, скейтборда или тротинетката. Подрастващите споделиха и своите наблюдения за основни бургаски кръстовища, на които макар въведената пътна маркировка, непрестанно пораждат рискови обстановки – измежду тях са кръговите кръстовище до магазин " Метро ", на изхода за Варна и " Трапезица ", както и кръстовищата на улиците " Цар Петър " и " Христо Ботев " и " Гурко " и " Цар Симеон I ".  

Превантивна седмица, отдадена на пътната сигурност започва с полицейски беседи пред възпитаници от горен курс, като ще продължи и през идващите дни със занимания с малчуганите от детска градина " Златното ключе " и сборни групи от бургаските читалища.

Припомняме, че задачата на Международния ден за пътна сигурност – 29 юни е повишение чувствителността на младите водачи, както и на пешеходците, заостряне на вниманието на обществото и възпитаване на непоносимост към нарушителите на разпоредбите за придвижване.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР