Претърсвания на три адреса в град Плиска, Шуменско, са били

...
Претърсвания на три адреса в град Плиска, Шуменско, са били
Коментари Харесай

Изборна акция на полицията откри пари и антики

Претърсвания на три адреса в град Плиска, Шуменско, са били осъществени тази заран от чиновници на ОДМВР- Шумен, конфискувани са доста пари, униформените попаднали около това и на антики.

Процесуално- следствените дейности са извършени по необходимост по отношение на получена оперативна информация за възможни закононарушения, свързани с изборното законодателство. Криминалисти от регионалната дирекция в Шумен и сътрудниците им от РУ- Нови пазар са пристъпили към дейности след разбор на добитата информация и инструкции от дежурен прокурор.

На единия от адресите служителите на реда разкрили и иззели близо 35 000 лв. и над 2 000 евро. Към момента произходът им е непостоянен. В различен парцел са открити 2500 лв.. Иззети са  и над 120 обекта с тип на културно-исторически полезности, сред които монети, коланни приложения, феодален щемпел с животинско изображение, върхове на стрели, пръстени, елементи от средновековно облекло.

Експертизи ще открият датировката на находките. Намерен и привързан към формираното досъдебно произвеждане е и металотърсач. Работата по формираните производства не престават под управлението на способените прокуратури. Все още няма данни за арести.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР