Престолонаследникът принц Мохамед бин Салман Саудитска Арабия обяви, че при

...
Престолонаследникът принц Мохамед бин Салман Саудитска Арабия обяви, че при
Коментари Харесай

Рияд е сключил споразумения за над 106 млрд. долара с обвинените в корупция


Престолонаследникът принц Мохамед бин Салман

Саудитска Арабия разгласи, че при огромната антикорупционна акция е сключила финансови съглашения за над 106 милиарда $.

От 381 разпитани обвинени по антикорупционната акция, 56 души остават арестувани, съобщи Асошиейтед прес.

Главният прокурор Сауд ал Моджеб посочи, че споразуменията включват конфискация на активи в недвижими парцели, търговски сдружения, скъпи бумаги и пари кеш. В изказването му не се показват повече детайлности за конфискуваните компании и недвижими парцели.

Властите не са сключили финансови съглашения с 56-имата, които остават арестувани, поради други висящи престъпни случаи или за да бъдат продължени следствията.

По-рано през днешния ден бе обявено, че всички арестувани в антокорупционната акция, почнала при започване на ноември, са напуснали риядския първокласен хотел Риц-Карлтън (Ritz-Carlton). Очаква се на 14 февруари хотелът още веднъж да проработи обикновено.

На 24 януари Рияд разгласи, че са приключени следствията против десетки високопоставени

жители на кралството.

Престолонаследникът принц Мохамед бин Салман, който бе отпред на акцията, уточни, че 95 % от обвинените са се съгласили на договорка, предавайки на управляващите част от активите си за компенсиране на нанесените загуби, достигнали през последните години 100 милиарда $.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР