Престолонаследникът на Кралство Саудитска Арабия Мохамед бин Салман Ал-Сауд посети

...
Престолонаследникът на Кралство Саудитска Арабия Мохамед бин Салман Ал-Сауд посети
Коментари Харесай

Реални резултати от визитата на Борисов в Саудитска обеща принц Салман


Престолонаследникът на Кралство Саудитска Арабия Мохамед бин Салман Ал-Сауд посети министър-председателя Бойко Борисов в резиденция „ Крал Сауд”, където българският министър председател е настанен по време на визитата си. Разговорите се състояха след срещата на Борисов с крал Салман бин Абдулазиз Ал-Сауд като удостоверение на постигнатите договорености.

„ Обещавам Ви, че визитата Ви ще има действителни резултати. Ние сме известни с това, че съблюдаваме обещанията си”, уточни престолонаследникът Мохамед бин Салман ал-Сауд, който е и първи вицепремиер и министър на защитата.

Премиерът, престолонаследникът и министърът на външните работи Адел Ал-Джубейр, който също организира среща с Бойко Борисов, дадоха висока оценка за почналия политически разговор на най-високо ниво и го дефинираха като нов стадий в двустранните връзки. Те показаха очакване подписаните през днешния ден съглашения – за отбягване на двойното данъчно облагане и за съдействие в региона на земеделието, отглеждането на животни и рибарството, да донесат на практика резултати и за двете страни.

Според престолонаследника Мохамед бин Салман Ал-Сауд, почналите промени в Саудитска Арабия са опция страните-партньори на кралството да осъществят планове в региона на туризма, стопанската система, селското стопанство, нововъведенията. Той уточни, че ще бъдат насърчени бизнес контактите сред двете страни, което да докара до задълбочаване на връзките на всички нива и да е от изгода за развиването на България и Саудитска Арабия.

В диалога бяха обменени отзиви за ситуацията в района на Залива, на Балканите, мигрантската рецесия в Европа и целите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. България беше изтъкната като страна на етническата приемливост, в която всеки, без значение от своята религиозна принадлежност, получава късмет за развиване, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР