Престъплението срещу Християн Пендиков е обрасло с всякакви хипотези и

...
Престъплението срещу Християн Пендиков е обрасло с всякакви хипотези и
Коментари Харесай

Посланик Ангелов: С РСМ говорим на различни езици, престъплението срещу Пендиков е обрасло във фалшиви новини

" Престъплението против Християн Пендиков е обрасло с всевъзможни хипотези и подправени вести и беше интерпретирано по разнообразни способи. Чакаме формалното следствие на прокуратурата. Чухме спекулации, че Християн е наркодилър. През декември подаде молба за българско поданство и даде удостоверение за съдимост, издадено от Северна Македония, съгласно което не е правил закононарушения. Комуникираме с Християн. По-добре е, само че за известно време няма да може да употребява твърда храна ". Това съобщи посланикът на България в Северна Македония Ангел Ангелов пред Българска национална телевизия. 

" Негативното говорене постоянно е по-силно от позитивното. Мръсният новинарски канал постоянно е по-силен. Ние направихме по този начин, че РСМ да е с действителна диверсификация за газовите доставки, с помощта на интерконектора с Гърция. Заедно се поклонихме пред паметника на св. Климент Охридски, направихме огромен бизнес конгрес. Ние беседваме сякаш на разнообразни езици, на които не се разбираме, метафорично казано. Това е доста сериозен проблем, на който обръщаме съществено внимание ", сподели още посланикът. 

" Съвсем обикновено е посланикът да бъде извикан в страната за съвещания, когато има проблеми. Моето завръщане в Скопие ще бъде решено от съответните институции у нас. С РСМ би трябвало да възстановим доверието и да вървим нагоре. Мостовете обаче се градят посредством доверие. Когато кажем, че има проблем, от другата страна би трябвало да го решат. Все още описът с българите, които няма да се позволяват в РСМ, е предполагаем. Каналите за връзки не са затворени на всички равнища. Никой не е прекъсвал връзките. Искаме да се покаже на обществото, че стрелбата и палежа на клубове и побой на хора не е ненаказуемо. В пълномощията на българите е по какъв начин да си кръщават клубовете в Северна Македония. Впишат ли се българите в конституцията, те към този момент няма да се усещат дискриминирани ", разяснява Ангел Ангелов. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР