Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков неочаквано остро коментира влизането

...
Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков неочаквано остро коментира влизането
Коментари Харесай

Кремъл видя заплаха от влизането на Финландия в НАТО

Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков ненадейно остро разяснява влизането на Финландия в НАТО, като го нарече посегателство върху сигурността и националните ползи на Русия, оповестява съветската работа на Би Би Си.

" Кремъл счита, че това е следващото утежняване на обстановката. Разширяването на НАТО е посягане върху нашата сигурност и националните ползи на Руската федерация, говорихме за това. И ние по този начин го възприемаме. И, несъмнено, това ни принуждава да предприемем контрамерки, с цел да подсигуряваме личната си сигурност, както тактически, по този начин и стратегически " разяснява Песков.

Междувременно външният министър на Финландия подписа документа за присъединението на страната му към НАТО.

Досега съветските управляващи реагираха видимо безразлично към процеса на присъединение на Финландия и Швеция към Алианса, който продължава от предходната година.

По-рано руският президент Владимир Путин съобщи: " Русия няма проблеми с Финландия и Швеция, тяхното влизане в НАТО не съставлява непосредствена опасност ".

Сега Песков акцентира, че присъединяването на Финландия към НАТО е радикално друго от желанията на Украйна.

" Финландия в никакъв случай не е била анти-Русия и не сме имали разногласия с Финландия ", сподели той. Говорителят на Кремъл също предизвести, че присъединението на Финландия към НАТО неизбежно ще се отрази на руско-финландските връзки:

" Алиансът остава неприятелска конструкция и в доста връзки враждебна към Руската федерация ", сподели Песков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР