Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков заяви, че

...
Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков заяви, че
Коментари Харесай

Песков: Решението за изпращане на руски войски в ДНР и ЛНР ще се взема в зависимост от ситуацията

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков съобщи, че не знае нищо за хипотетичното въвеждане на съветски мироопазващи сили в Донецката и Луганската национални републики през нощта, оповестява ТАСС.

„ Не, не мога да потвърдя тази информация, не знам нищо за нея “, добави Песков.

Решението за изпращане на съветски войски в ДНР и ЛНР ще се взема според от обстановката и при положение на тъжби от страна на ръководителите на републиките, разяснява Песков.

Според текстовете на указите за признание на ДНР и ЛНР, Владимир Путин разпореди на Министерството на защитата да обезпечи поддържането на мира на териториите на републиките от въоръжените сили на Руската федерация.

„ Това решение ще бъде взето според от развиването на обстановката, според от апелите на главите на тези републики, въз основа на целенасоченост “, сподели представителят на Кремъл в отговор на въпрос дали има потребност от сходни дейности в този момент, или в обозримото бъдеще.

„ Повтарям още един път: главната цел е спасяването на животи и обезпечаването на сигурността на популацията на ЛНР и ДНР, което непрекъснато е подложено на провокации и нападателни дейности от въоръжените сили на Украйна “.

На 21 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи признаването на суверенитета на Донецката и Луганската национални републики. С техните ръководители бяха подписани контракти за другарство, съдействие и взаимопомощ. Путин разпореди на съветското външно министерство да откри дипломатически връзки с ДНР и ЛНР, а на съветското министерство на защитата да обезпечи поддържането на мира на техните територии.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР