Пресни краставици чак до есента – лесно е да го

...
Пресни краставици чак до есента – лесно е да го
Коментари Харесай

Пресни краставици чак до есента – ето как да го постигнете

Пресни краставици чак до есента – елементарно е да го постигнете

Вече има краставици в градината и започнахме да ги мариноваме за зимата. Опитвайки се да създадем повече кисели краставички, сякаш забравяме да се насладим на летния усет на пресните краставици. Можете да приготвите мариновани краставички през юли, а през август и септември да се насладите на свежи млади краставици.

Засяването на семена за нови краставици лишава доста дълго време и кой знае, може би през септември ще е студено и те просто ще иззамръзнат. Можете да постъпите по друг метод. За тази цел ще ви трябват издънки от краставици. Именно те ще ви оказват помощ да получите още повече годишна продукция и да се наслаждавате на усета на краставиците до есента.

Какво би трябвало да извършите?
Като начало изчакайте издънките да доближат избран размер, който е към 12 сантиметра. Това е належащо, с цел да са мощни и здрави. След това ги отрежете с нож или остри ножици и ги поставете в чаша вода, с цел да се вкоренят. Най-добре е чашата да се държи на сянка, само че на чист въздух, т.е. на открито.

Необходимо е да изчакате единствено седмица, когато се появят корените, а след още една седмица издънките могат безвредно да бъдат засадени в саксии или чаши с пръст. Защо да не ги засаждате незабавно навън. Корените би трябвало да свикнат със земята, с цел да пораснат по-бързо. След засаждането би трябвало да минат към три седмици, с цел да се появят първите краставици, които можете да опитате.

Този разсад не се нуждае от поддържане, защото земята към този момент е наситена с всичко най-полезно и належащо. Те ще порастват два пъти по-бързо и това ще ви даде повече годишна продукция за цялото лято. Ако имате оранжерия, засадете краставиците там. Те ще се усещат по-добре там.

Вижте още: Сладкиш с тортили – вкусно лакомство, готово за нула време

Можете да изпробвате този способ с домати, единствено че те порастват по-бавно от краставиците. Този способ ви оказва помощ да имате пресни краставици през цялото лято до началото на есента. Мнозина към този момент са го тествали и са доста удовлетворени от резултата.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР