Преследващият рекордна 11-а титла на Ролан Гарос Рафаел Надал заяви,

...
Преследващият рекордна 11-а титла на Ролан Гарос Рафаел Надал заяви,
Коментари Харесай

Надал: Не съм роден на клей

Преследващият рекордна 11-а купа на " Ролан Гарос " Рафаел Надал съобщи, че не е " роден на клей ". Въпреки че е именуван Краля на клея поради феноменалните си достижение на червени кортове, международният №1 счита, че има задоволително съществени триумфи и на другите типове настилки.

" Не е правилно, че съм роден на клей. Всички си мислят, че цялостен живот съм упражнявал на клей, само че това не е правилно. Като дете съм упражнявал доста на nd,o. Тренирал съм на клей, само че и доста на хард ", сподели 32-годишният испанец.

" По време на цялата ми кариера играта ми се приспособява доста добре към тази настилка и аз съм имал необикновен триумф. Честно казано, имам триумфи на всички настилки и съм работил крепко, с цел да бъда допустимо най-хубав на всички настилки ", изясни още Рафа, който през вчерашния ден надигра в три сета германеца Максимилиан Мартерер и се класира за 12-и път на 1/4-финалите на " Ролан Гарос ". Рафа записа през вчерашния ден победа №900 в кариерата си.

Испанецът има общо 22 трофеи от тура на хард и трева. Само четирима дейни тенисисти могат да се похвалят с повече от 22 трофея на всички настилки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР