Пресконференцията на Възраждане, на която партията трябваше да коментира изборните

...
Пресконференцията на Възраждане, на която партията трябваше да коментира изборните
Коментари Харесай

Възраждане поиска да изгони журналисти от Дневник, Клуб Z и Медиапул, след което прекрати пресконференцията си

Пресконференцията на " Възраждане ", на която партията трябваше да разяснява изборните резултати от вота на 2 октомври, по този начин и не се състоя. След (неуспешен) опит на водача ѝ Костадин Костадинов да изгони публицисти, той и съпартийците му напуснаха личното си събитие.

Преди началото Костадинов разгласи, че не партията не желае да бъде отразявана от медии, които, по думите му, се финансират от непознати фондации и от американското посолство. Костадинов сподели, че конференция няма да има, в случай че представителите на " Дневник ", " Капитал ", " Клуб Z " и " " Медиапул " не изоставен залата. Той оприличи изданията на такива, които " изкривяват публичното схващане " и " манипулират в интерес на непознати страни " - без да дава причини по въпроса.

" Не желаем да поддържаме връзка и да има каквото и да било с представители на жълтата преса, финансирана от чужбина. Ако те не изоставен - няма да има конференция ", съобщи водачът на " Възраждане ".

След като публицистите отхвърлиха да му угодят на Костадинов, той настоя да се съблюдават " правилата " и прикани за образование, като акцентира, че е " извънредно невъзпитано и невъзпитано " медиите да не се съобразят с настояването му.

В последна сметка Костадинов и неговите съпартийци напуснаха залата. Все отново дадоха отговор на няколко въпроса на излизане от постройката. От думите на водача стана ясно, че " Възраждане " няма да поддържа държавно управление с мандат на друга партия, само че към този момент били подготвени със собствен състав на кабинет.

" Единственият мандат, който ще подкрепим, е мандатът на " Възраждане ". Ние сме подготвени със собствен кабинет и ще го представим, в случай че президентът връчи на " Възраждане " третия мандат. ", съобщи Костадинов.

Той сподели, че евентуален техен кабинет ще работи за „ най-важния въпрос към сегашния миг за България “ – влизането в еврозоната, което съгласно него „ ще унищожи българската страна и стопанска система “. Костадинов насочи и апели за свикването на референдум по тематиката въпреки че въпросът няма никаква юридическа основа, защото влизането в еврозоната е проект заложен още с подписването на Договора за присъединение на България към Европейски Съюз и не може да бъде анулиран.

Лидерът на " Възраждане " добави, че държавното управление, за което сега се вършат опити да се образува, било дело на " американското посолство " и неговата цел била да вкара България във война.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР