Преполиването е може би най-честата причина растенията, за които се

...
Преполиването е може би най-честата причина растенията, за които се
Коментари Харесай

Как правилно да поливаме цветята

Преполиването е може би най-честата причина растенията, за които се грижим, да умират. Да, всеки прави неточности и се учи от опита си, само че за какво да не се поучим от опита на други, с цел да не съсипем обичаните цветя, които внасят толкоз доста въодушевление вкъщи.
 Домашните растения, въздухът у дома и в действителност ли могат да го пречистват
Наистина ли цветята пречистват въздуха у дома

Много са ни красиви, само че...

Всяко от тях има своите характерни потребности и евентуално ни е малко мъчно да запомним кое какъв брой постоянно би трябвало да поливаме - изключително в случай че броя им е огромна. Някои са всекидневно жадни, а за други водата е нужда по един път в седмицата, пък даже и в месеца.

Но, става известно, значимо е освен какъв брой постоянно поливаме цветята, а и по какъв начин го вършим . И преди да сбръчкаме вежди от неразбиране прецизираме, че приказваме за един способ, който няма по какъв начин да не ни е прочут, изключително в случай че най-малко един път сме се грижили за орхидея.
 Снимка 549963

Става дума за поливането, при което накисваме саксията в обособен съд с вода . На британски се употребява терминът " bottom watering " ( " наводнение на дъното " ) и все по-често можем да срещне рекомендации точно за него.

Основният му плюс е много значителен - когато потопим саксията в съд с вода за прочут интервал от време, кореновата система на растенията си извлича толкоз вода, колкото й е нужна.

Така знаем, че е добре напоено, а рискът от гниене се свежда до най-малко , с което и този за развиване на мушици и други вредители. Не се отмиват и солите и потребните субстанции, които се образуват на повърхността на почвата. Освен това кореновата система на растенията заздравява , тъй като пораства право надолу, откъдето се зарежда с вода.

Важно е да знаем и по кое време е точният миг за поливане . Най-лесно е да разберем като вкараме пръст по вътрешния борд на саксията. Ако не доближаваме до влажна почва, значи е време.

Препоръчително е за поливането да използваме филтрирана или дестилирана вода, тъй като в чешмяната има много хлор , който не е доста потребен за растенията. Но в случай че въпреки всичко изберем нея като по-лесен вид, добре е да е престояла няколко дни.

Саксиите се оставят за към 10-15 минути в съда, цялостен до половина с вода. След това още веднъж ревизираме с пръст дали почвата се е овлажнила задоволително и в случай че не е, оставяме за още не повече от половин час.
 Домашните растения, засиленият интерес към тях и по какъв начин вреди на природата
Вредата от стайните растения, за която не сме се замисляли

Природата у дома против тази на открито

Все отново, от Gardening Know How предлагат един път в месеца да поливаме цветята и по старомодния метод - от горната страна, с цел да отмием непотребното количество соли.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР