Че социалните мрежи са огромна сила, сме се убедили отдавна.

...
Че социалните мрежи са огромна сила, сме се убедили отдавна.
Коментари Харесай

#Blockout 2024 - защо потребителите на социалните мрежи отново масово блокират звезди

Че обществените мрежи са голяма мощ, сме се убедили от дълго време. Знаят го добре и известните персони, които могат както да се изстрелят до върха, по този начин да стигнат до дъното за броени дни или даже часове. Милионите им почитатели наблюдават деликатно всеки техен ход, а когато в интернет пространството се зародят безредици и придвижвания, по-добре да не си измежду нарочените.
 Met Gala 2024 - най-красивите, най-странните и най-провокативните визии на звездите
Met Gala 2024 - най-красивите, най-странните и най-провокативните визии на звездите

Ето на какво се спря окото ни тази година

Най-пресният образец е след MET Gala 2024. Благотворителният бал предстоящо бе най-коментираната светска тематика в обществените мрежи в последните дни. И до момента в който някои се възхищаваха на красивите тоалети или се смееха на стилните гафове, други погледнаха по-отвисоко и картинката несъмнено не им хареса.

Тази година билетът за блестящото събитие доближи сумата от 75 хиляди $. Но някои от присъстващите заплатиха много по-висока цена от тази, която е показва в внезапен спад в почитателите им. 

В най-популярната обществена мрежа сега TikTok се зароди движението #Blockout, което призовава към блокиране на профилите на някои звезди, участвали на MET Gala. Всичко стартира с митингите на пропалестински деятели пред Музея на модерното изкуство в Ню Йорк, където сее организира събитието. Те желаеха да подсетят известните персони за протичащото се в Газа и за това, че светът надалеч не е толкоз блестящо място като на аления килим на бала.

В обществените мрежи се завъртя и вайръл видео, в което се демонстрира конфликт на двата свята - този на присъстващите на събитието и другия, на живеещите в изискванията на война. Появи се и понятието " цифрова гилотина ", която би трябвало да е наказването за всички известни персони и инфлуенсъри, които показват финансовите си благоприятни условия и в това време не правят нищо, с което да подкрепят тези, които имат най-голяма потребност сега.

Гняв и неодобрение към бездействието и неналичието на позиция на звездите по сходни наболели международни тематики постоянно е имало. Но когато луксът и показността доближат сходни върхови точки, както се случва на MET Gala, ответната реакция също е много по-остра. Особено като се вземе поради и обстоятелството, че тъкмо в деня на бала още веднъж имаше бомбардировки над Ивицата Газа, написа Hinduistan Times.

Основната цел на компанията #Blockout 2024 е звездите и инфлуенсърите да изгубят част от почитателите си, което пък да докара и до спад в техните доходи за реклама. Е, това е малко възможно да се случи при известните персони от ранга на Ким Кардашиян, която надали ще усети необикновен финансов удар. Но наказателната акция е на разположение.

Нейните жертви станаха и Шакира, Хари Стайлс, Тейлър Суифт и Кайли Дженър. Потребителите, които са почитатели на настоящото придвижване, не стопират да споделят актуализирани данни за броя на почитателите на въпросните звезди, от чиято индиферентност към протичащото се света желаят да се дистанцират.
 Може ли да диша и за какво й е този пуловер - въпросите, които Ким Кардашиян провокира след MET Gala 2024
Може ли да диша и за какво й е този пуловер - въпросите, които Ким Кардашиян провокира след MET Gala 2024

Отново всички приказват за нея

И даже да не съумеят да реализират доста, значимото за тях е, че не стоят безучастни и показват позиция. А дали #Blockout 2024 ще докара и до дейности от страна на засегнатите звезди, единствено времето ще покаже.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР