Преподаватели, служители и студенти на Пловдивския университет Паисий Хилендарски“ се

...
Преподаватели, служители и студенти на Пловдивския университет Паисий Хилендарски“ се
Коментари Харесай

Преподаватели и студенти на Пловдивския университет се сбогуваха с доц. д-р Веселин Кметов

Преподаватели, чиновници и студенти на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ се сбогуваха с Декана на Химическия факултет доцент доктор Веселин Кметов, който ни напусна ненадейно на 1 май.
Прочетете още
В съболезнователен адрес към фамилията и околните на доцент Кметов Ректорът на Пловдивския университет проф. доктор Румен Младенов акцентира, че академичната общественост е изгубила почитан и обичан сътрудник, академик с авторитетно наличие в университетския живот на висшето учебно заведение и неговия обичан Химически факултет, въодушевяващ учител, ярък образец за професионализъм, безрезервност и висок морал, за почтено извървян житейски път. Неговата ярка персона и харизма ще останат вечно в сърцата ни, добавя проф. Младенов.

Академичното управление на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ удостои посмъртно доцент доктор Веселин Кметов с почетен знак за особени заслуги в развиването на университета.

Доц. доктор Веселин Кметов е роден в град Габрово. Завършва с отличие Априловската гимназия в родния си град. Възпитаник е на Химико-биологичния факултет на Пловдивския университет, където също приключва със златна значка като първенец на випуска. Именно в пловдивската Алма матер доцент Кметов стартира и развива научната си кариера, като минава през всички стъпала на академичната подчиненост - от химик в Централната научно-изследователска лаборатория, през  теоретичен помощник, старши помощник, основен помощник, зам.-декан и два мандата декан на Химическия факултет. Специализирал е в Германия, Италия, Испания, Франция, Белгия, Унгария, Словения и Австрия. 

Дълбок реверанс пред светлата му памет!
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР