Преодоляването на кризата с протестите на "жълтите жилетки" във Франция

...
Преодоляването на кризата с протестите на "жълтите жилетки" във Франция
Коментари Харесай

Партията на Марин Льо Пен с предложения за излизане от кризата с жълтите жилетки

Преодоляването на рецесията с митингите на "жълтите жилетки " във Франция е допустимо, в случай че бъдат признати две от техните претенции - въвеждане на така наречен референдуми по гражданска самодейност и понижаване на броя на депутатите за икономии за бюджета. Това разгласи през днешния ден на уеб страницата си партията "Национален общ брой " (бивш "Национален фронт ") на Марин Льо Пен, съобщи ТАСС.

Предложенията на партията, окачествени като "излизане от рецесията по либерален път ", включват незабавни промени в конституцията и законите, с цел да има "пълно съразмерно посланичество на изборите за законодателни органи, редуциране на броя на депутатите и производство на референдуми по гражданска самодейност ". Освен това "Национален общ брой " упорства за разформироване на изгубилата легитимност долна камара на Народното събрание - Националното заседание - и свикването на предварителни парламентарни избори.

По-рано представителят на френското държавно управление Бенжамен Гриво подлага на критика настояването на стачкуващите за така наречен референдуми по гражданска самодейност с аргумента, че жителите на републиката разполагат с правото да показват мнението си на президентски и парламентарни избори. Той подсети, че ръководещите са подели самодейност за общонационални полемики по въпроси като демократичното устройство на страната, поданството, данъчното облагане и опазването на околната среда, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР