Преминаване на границата от 200 болни на ден, ще е

...
Преминаване на границата от 200 болни на ден, ще е
Коментари Харесай

Ананиев се закани да връща част от мерките при над 200 болни на ден

Преминаване на границата от 200 заболели дневно, ще е сигнал, че би трябвало да се възстановят част от ограничаващите ограничения. Това разгласи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев пред публицисти, който участва на откриването на новия ядрено-магнитен резонанс в УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “.

Вече дни наред броя на инфектираните с COVID-19 у нас надвишава 150 за денонощие като се изключи този понеделник, когато от здравното министерство отчетоха по-малък брой, само че и при по-малко направени проби.

Припомняме, че през вчерашния ден, след среща на Националния действен щаб с премиера, беше решено изключителната епидемиологична конюнктура да се удължи до края на месец юли. Това се прави, с цел да се резервира опцията министърът на опазването на здравето да може да контролира със заповеди епидемиологичната конюнктура.

Здравният министър препоръча да се понижат до най-малко всеобщите мероприятия, а на регионалните щабове - да засилят контрола на територията на своята област при нужда да вкарват нови ограничения, съобразявайки се с ситуацията в техния район. 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР