Премиершата Линда Петкова се е страхувала да роди у нас,

...
Премиершата Линда Петкова се е страхувала да роди у нас,
Коментари Харесай

Съпругата на Кирил Петков се страхувала да роди у нас

Премиершата Линда Петкова се е страхувала да роди у нас, разкри самата тя в тримерен материал за фамилията на новия министър-председател Кирил Петков в канадското издание " Нешънъл Поуст ". От него излиза наяве, че преди да се открият трайно у нас, русокоската, дарила премиера с 3 девойки, е била в плен на дълга меланхолия поради невъзможността да работи на цялостен работен ден. А новината за диабета на втората им наследница Ема, я съкрушила и станала повода да стартира да подготвя суперздравословните сладкиши, трансформирали се в неин поминък и бизнес в София.

Оказва се, че преди да подхващат стъпката да заживеят в България, Петкови са прекарали у нас едвам 5 седмици. А Линда и в този момент признава, че околните й в Канада доста й липсват.
В публикацията със заглавие " България чака доста от първата си канадска двойка " се схващат и други любопитни детайлности от запознаството и фамилния живот на Петкови, като да вземем за пример, че Маккензи, каквато е моминската фамилия на русокоската, не е знаела нищо за страната ни, преди да пристигна.


„ Той ми сподели, че България е на север от Гърция и аз към момента не бях сигурна къде е “, споделя Петкова.

Петков и фамилията му имигрират във Виктория, когато той е на 14. Той става добър другар с близначката на Линда, която му е състудентка. Запознава се със брачната половинка си, когато и тя постъпва в същия вуз - Университета на Британска Колумбия. След това се женят, а малко по-късно, за интервал от 2 години, се откриват в Брюксел, където Кирил Петков си намира работа. След това обаче се връщат назад в Съединени американски щати.

2 години по-нататък Петков приел работа в София като ръководещ първия огромен търговски парк в България. Но първо Петкова се преместила за малко назад на остров Ванкувър.

" Не ми беше задоволително удобно да родя в България, тъй че в действителност... се реалокирах при родителите си за два месеца ", споделя тя. Тогава е бременна с втората им щерка Ема. Семейството отпътува от Канада за България, когато бебето е единствено на пет седмици, незабавно след издаването на паспорта.



Двойката се снабдява с третата си щерка Ани през 2012 година След идването си в България Петкова се занимава с доброволческа активност, работи малко за неправителствена организация и по-късно се захваща с онлайн продажби за американска фешън компания. Нищо напълно подходящо; тя била затънала в коловоз и не била щастлива.

„ Не съм имала работа на цялостен работен ден от към седем години… Исках да се откажа и не знаех какво друго да върша ", споделя Линда.

В свободното си време Петкова пекла. Това било частично по нужда, тъй като година откакто идва в България, тя споделя: „ Разбрах, че имам проблеми с щитовидната жлеза, които се дължат на глутен. И тогава, няколко години по-късно, разбрах, че всичките ми дъщери имат същия проблем. Тук въобще нямаше ресурси… тъй че просто започнах да върша всичко от нулата ", споделя още премиершата.

Така почнала и сладкарската й авантюра. " Купих дребен магазин за белгийски шоколад, сложих индустриална кухня от неръждаема стомана " и започнахме да вършим торти ", прибавя Петкова.

Снимки: Личен списък на Линда Петкова
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР