Премиерите на страните от Вишеградската група - Полша, Словакия, Чехия

...
Премиерите на страните от Вишеградската група - Полша, Словакия, Чехия
Коментари Харесай

Доналд Туск и премиерите от Вишеградската група обсъдиха Шенген

Премиерите на страните от Вишеградската група - Полша, Словакия, Чехия и Унгария - разискаха през днешния ден с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск вероятностите за промени в Европейски Съюз, развиването на Шенгенската зона и отбраната на външните граници на Европейския съюз. Това заяви чешкият министър-председател Бохуслав Соботка, представен от ТАСС.

Срещата се състоя в Братислава след закриването на потребителската среща на високо ниво. "Вишеградската група е заинтересувана страните членки на Европейски Съюз да извършват отговорностите си по подписани по-рано съглашения, що се отнася да вземем за пример за Шенген ", сподели Соботка. По думите му някои страни има блян към усилване на инспекциите по вътрешните граници на Европейски Съюз, което е "отстъпление обратно ". "Ние се разгласяваме за засилена защита на външните граници на Европейски Съюз, с цел да може в Шенгенската зона да има допустимо минимум бариери ", съобщи чешкият министър председател.

Участващите в срещата бяха единомислещи, че главните насоки за по-нататъшното развиване на Европейски Съюз се били обрисувани на срещата на върха на съюза в Братислава през септември 2016 година и на срещата на върха в Рим през март т.г. Доналд Туск срещна четиримата министър председатели с желанията си да реализира по-често контакти с държавните ръководители на страните от Европейски Съюз. Според проекта на Туск сред съвещанията на Европейския съвет, които нормално са през два месеца, ще има и неофициални негови срещи с представители на страните членки. Очаква се идната седмица министър председателите на страните от Вишеградската група да обсъдят с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер Жан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9... към профила тематиката за промяната в Европейски Съюз, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР