Премиерата на документалния филм Разкрито: Случаят Германците ще е на

...
Премиерата на документалния филм Разкрито: Случаят Германците ще е на
Коментари Харесай

Журналисти от Варна посветиха филм на избито семейство и загинал полицай

 Премиерата на документалния филм " Разкрито: Случаят " Германците " ще е на 30 ноември (понеделник) от 18:30 ч. в зала " Европа " на Фестивалния и конгресен център във Варна. Автори са публицистите Калин Руменов и Орлин Филиповски, оператори -  Ганчо Ганев и Георги Мезан, а музиката е на Ивайло Демидов. Филмът е сниман с поддръжката на фонд " Култура " към Община Варна. 

Лентата споделя за разкриването на едно от най-жестоките и мистериозни убийства през този век във Варна. Това е разстрелът нацяло семейство, който дълго време остава мистерия за криминалистите.

През лятото на 2000 година в новата им къща в село Куманово са открити телата на гастарбайтера Стефан Костадинов, брачната половинка му Анна и нейния брат Ян Музик.

Стотици служители на реда са включени в следствието, което обаче влиза в задънена улица. До развръзка се стига месеци по-късно, откакто спрени за инспекция съмнителни младежи откриват пукотевица по полицейски патрул.

При нея умира сержант Филип Филипов, на който е отдадена лентата. Автентични фрагменти и фотоси от местопрестъпленията, които в никакъв случай не са получавали гласност, са показани във кино лентата.

В него вземат участие топ криминалистът Ботьо Ботев и неговите варненски сътрудници Димитър Никифоров, Димитър Димитров, Красимир Добрев, Стоян Гунчев, някогашният апелативен прокурор Ружа Големанова и юристът Павел Димитров.

От първо лице за престрелката с бандитите споделя служителят на реда Ивайло Иванов. Предвид рестриктивните мерки поради епидемиологичната конюнктура феновете в залата не могат да бъдат повече от 90 души, по тази причина входът за премиерата ще е с предложения, показват уредниците.   
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР