Премиерът Тереза Мей заяви в своята реч, след като бе

...
Премиерът Тереза Мей заяви в своята реч, след като бе
Коментари Харесай

Ето колко ще плащат европейците, за да останат на Острова...

Премиерът Тереза Мей съобщи в своята тирада, откакто бе реализирано съглашение сред Лондон и Брюксел, че двете страни са създали взаимни отстъпки, с цел да бъде подсигурено бъдещето на британците в Европа и на европейските жители на територията на Острова.

Споразумението би трябвало да бъде утвърдено от останалите водачи на 27-те страни членки по време на Съвета на Европейски Съюз идната седмица. Според изискванията на съглашението английските управляващи ще имат право да вършат инспекция на престъпното минало на европейските поданици. Също по този начин те ще бъдат облагани с такса за кандидатстване за " уседналост ", която няма да надвишава тази за кандидатстване за английски паспорт, която е 72,50 паунда. При предходни диалози от европарламента упорстваха, че сходни инспекции на престъпно минало са незаконни и не трябва да се разрешават.

Guy Verhofstad също по този начин искаше процесът за кандидатстване за оставане да е без такса. Британците в Европейски Съюз ще продължат да получават изгоди от Европейската здравноосигурителна карта, до момента в който живеят в страни членки. Това е победа за английския министър председател. Като цяло жителите на Европейски Съюз на Острова и надлежно английските жители в съюза получават право да останат.

Правата на техните деца и на сътрудниците им с " трайни връзки " също са им обезпечени. Това е победа за Европейски Съюз. Tова разкрива английското издание " Дейли Експрес ", откакто разкрива детайлности от съглашението, реализирано сред Дъблин и Лондон. По-ранно през днешния ден бе обявено, че Европейската комисия предлага да се премине към втори кръг от договаряния, откакто е било реализирано нужното като сделка. Уговорени са били физическата граница сред Ирландия и Англия, правата на европейците и сметката за " развода ".

Крайната дата за жителите на съюза, обхванати от съглашението за овакантяване на Европейски Съюз, ще бъде 29 март 2019 година, когато Англия публично ще напусне Европейски Съюз. Според изданието това е победа за съюза. Англия и Европейски Съюз са постигнали компромис правата на жителите на съюза да бъдат изцяло включени в английското законодателство. В съглашението за овакантяване на Европейски Съюз ще бъде включен механизъм, който ще разрешава на английските съдилища да се обръщат към Европейския съд, в случай че има правни прецеденти по отношение на разяснение точки от еврозаконодателството.

Този механизъм ще работи 8 година след Брекзит. Според изданието, представено от news.bg, това е победа за премиера Тереза Мей. Европейски Съюз е отчел победа по отношение на въздействието на Европейския съд върху правата на жителите на съюза на Острова. Европейският съд ще продължи да оказва въздействие върху английските съдилища за правата на европейските жители в продължение на 8 година след Брекзит.

Това обаче би трябвало да бъде в допълнение подкрепено от постоянен правосъден разговор и продан сред съдилищата. Британското държавно управление и Европейската комисия ще имат правото да се намесват в правосъдни случаи за правата на жителите в английските съдилища и в Европейския съд. Това е искане на Европейски Съюз, което е задоволено. Системни инспекции на престъпното минало на жителите на Европейски Съюз, когато подават документи за статут съгласно договорката за Брекзит. Това е победа за Мей.

тагове тереза мей брекзит европейски съюз
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР