Премиерът проф. Николай Денков и областният управител на Бургас Пламен

...
Премиерът проф. Николай Денков и областният управител на Бургас Пламен
Коментари Харесай

Кризисен щаб е сформиран в Царево, запазете спокойствие и се качете нависоко

Премиерът проф. Николай Денков и регионалният шеф на Бургас Пламен Янев пътуват към засегнатите региони

В Царево заседава спешен щаб, който прави оценка обстановката с бедствието. Премиерът проф. Николай Денков и регионалният шеф на Бургас Пламен Янев пътуват към засегнатите региони.

Създадена е нужната организация за привличане на спомагателни сили и средства от структури на вътрешното министерство /включително „ Гранична полиция “ и жандармерия, от област Бургас и прилежащите области/. На терен работят екипи на пожарната и полицията

Припомняме, че със заповед на кмета на община Царево е оповестено бедствено състояние на територията на общината и е разпоредена евакуация на част от хората, намиращи се в засегнатите от дъждовете региони.

Придошлите реки са провокирали вреди по инфраструктурата, в това число по мостови уреди. Затворен за придвижване е  основният път сред Царево и Синеморец.

„ Никога не е имало такива превалявания, едно село е изцяло наводнено. Река Велека се разлива в село Кости и там се наложи частична евакуация “, сподели кметът Георги Лапчев.

Компрометирани са няколко моста, през които прекосяването е рисково. „ В момента не е належащо да се прави никаква евакуация от хотелите. Нека хората се успокоят, сподели кметът. Има проблеми на „ Арапя ”, в Лозенец, както и на местата, където има самонастанили се каравани. „ Качилите се върху покривите, дано си останат там. Извикали сме амфибия, която ще ги изтегля, в случай че се наложи ”, заяви Георги Лапчев.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР