Генералният щаб на украинските въоръжени сили призна за тактически успех

...
Генералният щаб на украинските въоръжени сили призна за тактически успех
Коментари Харесай

Украинският генерален щаб призна за тактически успех на руската армия в Харковска област

Генералният щаб на украинските въоръжени сили призна за " тактически триумф " на съветската войска в североизточната Харковска област, съобщи Ройтерс.

Четиринадесет от двадесет и двата опита на руснаците да напреднат в региона не престават, написа в сводката, оповестена след среднощ през днешния ден. Сраженията в региона на Вовчанск не стопират, като съветската войска е хвърлила " обилни сили ", с цел да превземе града, добави украинският общоприет щаб.

Русия твърди, че е поела надзор върху минимум девет гранични села в Харковска област. Украйна от своя страна споделя, че отблъсква офанзиви и се бие, с цел да резервира надзор върху тези обитаеми места.

Няколко съветски медии оповестиха, че съветската войска е влезнала във Вовчанск. Според украинската войска обаче боевете се водят в покрайнините на града.

Твърденията и на двете страни в спора не са тествани по самостоятелен път.

В петък съветската армия нахлу в Харковска област, откривайки нов, североизточен фронт в вилнеещата към този момент 27 месеца на изток и юг война, отбелязва Ройтерс. Харков, вторият по брой на популацията украински град, се намира на 30 километра от границата с Русия.

Вовчанск е на 4 километра от границата и на 45 от Харков. Той е съществена цел на съветското нахлуване, наред с Липци - град, който е на 7,5 километра от границата и на 20 от Харков, написа Българска телеграфна агенция.

По последни данни от граничните региони към този момент са били евакуирани близо 6 хиляди локални поданици, заяви ръководителят на Харковската регионална военна администрация Олег Синегубов.

В събота вечерта украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че прекъсването на съветската атака в североизточния район в този момент е " задача номер едно " за въоръжените сили на страната му.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР