Демаркацията на границата е в ход в района на Тавуш,

...
Демаркацията на границата е в ход в района на Тавуш,
Коментари Харесай

Постмодерният протест в Армения

Демаркацията на границата е в ход в региона на Тавуш, планински и едва обитаем североизточен район на Армения. Има явни печеливши и губещи. Губещата страна, напълно естествено, претърпя тежко военно проваляне и сега не може да отбрани суверенитета си с оръжие в ръка.

Конкретно в региона на Тавуш азербайджанците не изискват нищо отвън границите - става въпрос за няколко изоставени, някогашни азербайджански села и пасища, където арменците са привикнали да пасат добитък от 30 години. За разлика от Сюник в южната част на Армения, където се приказва за основаване на извънтериториален кулоар сред Азербайджан и Нахичеван, което в действителност е мъчно да се одобри от арменците.

Появява се публично придвижване „ Тавуш в името на Родината “, чиято задача е да спре процеса на демаркация на границите посредством заличаване на „ предателите на властта “. Начело е локалният архиепископ Баграт - странна комбинация от кипърския Макариос III и Пашинян към 2018 година

Движението афишира целия боеприпас от технологии Пашинян-2018 - затваряне на пътища, стачки, ултиматуми към управляващите и даже контузии на лидера. Баграт демонстрира на медиите бинтованите си кървави мазоли от прехода до Ереван със същата ненаситност, с която Пашинян се снима с ранената си ръка в шина.

Митингът, на който желаеха оставката на Пашинян " до час ", протича умерено. В момента беше допустимо да се съберат хора за фотография, само че те бързо се разпръснаха и Пашинян „ в границите на час “ не отиде на никое място.

„ Затварянето на пътища “ не е необятно публикувано (нищо като 2018 г.), стачки не се случват, разнообразни типове дейности в диаспорите са спорадични и още веднъж не наподобяват на всеобщите събития от 2018 година

На страната на Баграт е цялото голям брой от „ старите елити “ на страната и техните политически придвижвания и медии. И, несъмнено, техните съветски контрагенти. Което също - изключително в рускоезичния сегмент на арменските медии - основава чувството, че „ цяла Армения се надигна “, което явно не е по този начин.

Най-фрапиращото е неналичието на дефинирана стратегия за придвижване. „ Пашинян си потегля “, „ демаркацията стопира “ - това е. Край на историята. „ Трябва да се борим за достолепие, за нашата страна. Не позволявайте да се нарушават правила и да се вършат отстъпки за сметка на арменските жители и като цяло за сметка на нашите съществени полезности. Днес походът продължава и би трябвало да притеглим колкото се може повече хора, с цел да се одобри концепцията за отбрана и значителност на Родината от всички ” – това е най-лаконичният откъс, описващ задачите и дилемите на протичащото се.

Какви полезности? Защо? Какво вместо демаркация по руски административни карти? Ами в случай че азербайджанците просто вземат това, което желаят? Ами в случай че лишават доста повече? Какво да вършим с стопанската система? Какво да вършим с интернационалните връзки? Накъде ще отиде Армения, когато и в случай че придвижването реализира промяна на властта?

И по този начин нататък в листата с най-малко съществени политически въпроси, нито един от които не получава отговор. „ Пашинян е единственият проблем на Армения “ е различен изчерпателен откъс.

Това е в действителност постмодерен митинг. Абсолютно софтуерен от една страна, вземайки доста видимо печеливши решения от предишното - от ранните християнски времена (кървави мазоли и лятно бяло расо, непрекъснати препратки към притежанието на особено духовно съкровище) до напълно скорошната „ кадифена гражданска война “, а от друга – безусловно идеологически и ценностно празни. Предлагайки безусловно нищо с изключение на „ овакантяване на шефа “.

Архиепископ Баграт: „ Това е битка без упования, в която няма материализирани цели. Има единствено чест и Родина. ”

Ще бъде ли задоволителен този „ постмодерен митинг “ да унищожи режима на Пашинян? По-скоро не, в сравнение с да. Не съм негов почитател, само че главното преимущество на държавното управление пред днешния митинг в Армения е съществуването на светоглед и проекти, показани на обществеността отвън набора от националистически лозунги. Което може да е изцяло задоволително за поддържане на ситуацията.

Обществото се нуждае както от „ упования “, по този начин и от „ материализирани цели “.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед32959 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед36242Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед51873Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед21226Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед17653Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед78231Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед77254„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед76995В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избори Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР