Премиерът Николай Денков заяви, че концесията на пристанище Росенец може

...
Премиерът Николай Денков заяви, че концесията на пристанище Росенец може
Коментари Харесай

Концесията на пристанище Росенец може да бъде прекратена: Денков

Премиерът Николай Денков съобщи, че концесията на пристанище Росенец може да бъде прекъсната, а в контракта са разказани дейностите, които се подхващат при такава стъпка. За предлагането на Политическа партия Демократична България, ГЕРБ Съюз на демократичните сили и на Движение за права и свободи да се приключи двегодишна дерогацията за рафинерията Лукойл, тя да работи с съветски нефт, министър председателят сподели, че няма дефинитивно решение на Народното събрание. Междувременно към този момент се проучват икономическите опасности от сходна стъпка:

" Включително водим диалози и с управлението на рафинерията. За нас е значимо тя да работи без спиране, с цел да може да обезпечи нужните горива в България и в района, освен това на цени, които са подобаващи за популацията ".

Така министър председателят отговори на въпрос на съветската организация ТАСС

Цената на тока за бита няма да нарастне с 35 % от идващият месец. Така министърът на енергетиката Румен Радев отговори на питането по какъв начин ще се отрази излизането на битовите клиенти на свободния пазар на електрическа енергия. Стъпката е планувана за 2026 та година, а преди този момент ще има предпазен механизъм за енергийно бедните семейства, сподели министър Радев:

" И това ще бъде есента. Ще бъде препоръчан и механизъм, под формата на план за разпоредба, по който да става този тип компенсиране. Трябва да насочим доста фокусирано помощите към тези, които имат потребност, и това да не става с непосредствено придвижване просто напред-назад на финансови средства. Има модели и способи за това ".

Източник: БНР
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР