Премиерът Николай Денков свиква извънредно заседание на Съвета по сигурността

...
Премиерът Николай Денков свиква извънредно заседание на Съвета по сигурността
Коментари Харесай

Денков свиква извънредно Съвета по сигурността заради дерогациятa

Премиерът Николай Денков привиква изключително съвещание на Съвета по сигурността към Министерския съвет във връзка импортирания в Народното събрание план на Закон за изменение на Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи обстановката в Украйна, предават от пресцентъра на Министерския съвет. То ще се организира в 8:00 ч. на 16 ноември, четвъртък.

Фокус на съвещанието ще бъде оценката на последствията и рисковете за националната сигурност на България при вероятно приемане на проектозакона, който планува анулация в тридневен период на предоставената от Съвета на Европейски Съюз дерогация за преработката на съветски петрол от българската рафинерия. Доклади по тематиката ще показват способените органи - Държавните организации " Национална сигурност " и " Разузнаване ", както и Служба " Военно разузнаване ".

На срещата са поканени ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, ръководителите на комисиите в Народното събрание по енергетика - Делян Добрев, по външна политика - Бойко Борисов, по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната - Кирил Петков, и по икономическа политика и нововъведения - Хамид Хамид.

Дерогацията е обект на политически диспути повече от месец, като подкрепящите държавното управление партии са на противоположни отзиви. ГЕРБ и Движение за права и свободи са на позиция, че тя би трябвало да бъде прекъсната неотложно. Премиерът Николай Денков уточни, че това може да се случи най-ранопрез март, когато Мария Габриел би трябвало да заеме поста министър-председател.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР