Премиерът Николай Денков на срещата на Върха на НАТО във

...
Премиерът Николай Денков на срещата на Върха на НАТО във
Коментари Харесай

БСП поиска изслушване на Николай Денков заради касетъчните бомби

Премиерът Николай Денков на срещата на Върха на НАТО във Вилнюс " се оказа последовател на касетъчните бомби ", се споделя в декларацията, прочетена от Борислав Гуцанов.

" Г-н министър председател, даже най-верният съдружник на Америка - Англия, се разгласи срещу. Вие и вашето държавно управление ли сте най-големият ястреб сега в Европа ", разяснява Гуцанов, представен от Българска телеграфна агенция.

" Интервюто за Sky News, в което на нашия министър председател бяха отделени 2-3 минути, е срам за страната ни, от него излиза наяве, че сме нагаждачи - това държавно управление и това болшинство е склонно да преглътне всякакво нарушаване на закона, стига да бъде задоволено настояването на Големия брат ", се споделя в декларацията. От Българска социалистическа партия имат терзание, че обстановката, обвързвана с Украйна, стартира да излиза отвън надзор и е на път да " завлече " целия свят в по-мащабен спор.

  " Този министър председател е същински срам за нашата страна, съобщи депутатът. Няма потребност да се върви чак до Вилнюс, с цел да се излага България, да се предават националните ползи на страната ни, вършиме го отлично и тук, от залата на Народното събрание ", продължи Гуцанов.

И получи забележка от водещия съвещанието Никола Минчев поради засегнатост по адрес на премиера. Въпреки това Минчев единствено го предизвести, че съгласно правилника на Народно събрание следва наказване, само че той няма да го наложи. " Аз няма да наложа такава глоба, тъй като не съм последовател, само че приканвам за повече уместност при политическата рецензия ", добави Минчев и увери, че ще осведоми Николай Денков за поисканото чуване.

Денков обаче не пристигна, тъй като Министерският съвет се събра на следобедно съвещание, а Народното събрание завърши работата си за през днешния ден.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР