Премиерът Николай Денков гласува преди обяд в своята избирателна секция

...
Премиерът Николай Денков гласува преди обяд в своята избирателна секция
Коментари Харесай

За какво гласуваха политическите лидери?

Премиерът Николай Денков гласоподава преди обяд в своята изборна секция в столицата. " Гласувах за това София да бъде ръководена по-добре, от екип с инженери, архитекти, IT експерти, за това децата ни да имат детски градини и учебни заведения и да бъде естествен европейски град. Разберете, хора, от вашия глас зависи какъв ще бъде градът или селото, където живеете след една, след две, след три и след четири години ", съобщи министър председателят Николай Денков.

" Важно е да се гласоподава всеобщо и гласът на всеки българин да бъде регистриран правилно. Имаме потребност от незабавно възобновяване на доверието в изборния развой. Това съобщи президентът Румен Радев. Той упражни правото си на избор в 14 часа. „ Гласувах за развиването на София като съвременна и европейска столица, каквато всички българи желаеме ”, акцентира президентът.

Вицепрезидентът Илияна Йотова направи своя избор малко преди обяд. " Гласувах за моя град. За една друга София, в която децата ще имат опция умерено да изберат детската си градина, без да чакат с години. Гласувах за град с чист въздух, в който можеш да вървиш по улиците умерено. Град, в който да няма разлика дали живееш в центъра, или в по-далечните квартали. Трябва да имаме самочувствие, че живеем в съвременен европейски град ", съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов гласоподава в изборната си секция в Банкя. „ Гласувах да продължи София да се ръководи добре, да вършим детски градини, учебни заведения, метро, паркове, фонтани, алеи. Това, което стана в последните дни, не е добре. Беше ни най-приятно да побеждаваме с машини. Но се получиха укорими неща. Как бихте се почувствали, в случай че някой ви копира паролата за телефона? А в случай че това е вашият съперник в службата, който желае да ви седне на мястото? Това направиха ", съобщи Бойко Борисов.

Съпредседателят на " Продължаваме Промяната " - " Демократична България " Кирил Петков също беше измежду политиците, които взеха решение да гласоподават преди обяд. Броят на невалидните бюлетини ще бъде ясно регистриран, съгласно Кирил Петков. А той през днешния ден е пусна бюлетина за нещо практично, като отхвърли да разяснява " Кодгейт ".

" В днешния ден е значимо да гласоподават колкото може повече хора, с цел да има по-голяма тежест вотът. Днес чух нещо, което доста ми хареса. Гласувайте като машини, макар че употребявате хартия ", съобщи Кирил Петков.

Във Варна и водачът на партия „ Възраждане ” Костадин Костадинов даде своя избор, като обичайно прикани всички българи да гласоподават, тъй като в този момент избираме бъдещето на своите градове. По думите му напълно скоро се чакат и изключителни парламентарни избори. Той предвижда, че актуалното държавно управление ще остане на власт най-вече до пролетта. „ Няма нищо по-хубаво от машинния избор, стига да не е в ръцете на шарлатани. Сега с хартиения избор ще има доста невалидни бюлетини ”, сподели Костадин Костадинов.

Важно е да се гласоподава всеобщо и гласът на всеки българин да бъде регистриран правилно. Имаме потребност от незабавно възобновяване на доверието в изборния развой. Това съобщи президентът Румен Радев . Той упражни правото си на избор в 14 часа. „ Гласувах за развиването на София като съвременна и европейска столица, каквато всички българи желаеме ”, акцентира президентът.

На въпрос дали ще разгласява отчета на ДАНС по отношение на машините за гласоподаване Радев посочи, че президентът назначава с декрет ръководителя на ДАНС, само че службата е на послушание на Министерския съвет и персонално на премиера. „ Редица партии, които се надпреварват да ми орязват пълномощията, през днешния ден ми измислят нови такива ”, пошегува се Румен Радев. Попитан дали е вярно решението на Централната изборна комисия да отпадне машинния избор, той отговори: „ Уважавам решението на ЦИК като самостоятелен орган, само че дали решението им е вярно, ще реши съдът ”.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР