Премиерът на Великобритания Борис Джонсън предупреди Европейския съюз, че трябва

...
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън предупреди Европейския съюз, че трябва
Коментари Харесай

Борис Джонсън прати нахално послание към Брюксел

Премиерът на Англия Борис Джонсън предизвести Европейския съюз, че би трябвало да отстъпи в разногласието за връзките след Брекзит, по въпросите, които " са неприемливи ". Очаква се довечера в Брюксел той да опита, може би за финален път, да реализира позитивно решение по комерсиалната договорка след Брекзит.

В Брюксел довечера Борис Джонсън и председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще създадат опит за излизане от задънената улица в договарянията за бъдещите връзки сред Обединеното кралство и Европейския съюз след Брекзит.

Според английския министър председател предложенията на Брюксел за рибарството, с които се цели обезпечаване на лоялна конкуренция и правила за решение на бъдещи разногласия, значат Англия да е единствената страна в света, която да няма върховен надзор над риболовните си зони.

„ Не имам вяра, че това са условия, които който и да е министър председател на тази страна би трябвало да приема “, съобщи Джонсън в английския парламент, само че и акцентира, че към момента е допустима добра договорка, в случай че Европейският съюз се откаже от настояванията си.

Той добави, че Лондон ще просперира с или без комерсиална договорка.

По-рано немският канцлер Ангела Меркел в тирада пред Бундестага изрази обмислен оптимизъм за договорка, само че и беше безапелационна, че целостта на вътрешния европейски пазар би трябвало да бъде непокътната.

„ Ако има условия от английска страна, които не можем да приемем, сме готови да поемем по пътя без съглашение “, посочи Меркел.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР