Премиерът на Унгария Виктор Орбан смята, че Европейският парламент трябва

...
Премиерът на Унгария Виктор Орбан смята, че Европейският парламент трябва
Коментари Харесай

Орбан оригиналничи - ЕП да се формира от местните парламенти, не с пряк избор

Премиерът на Унгария Виктор Орбан счита, че Европейският парламент би трябвало да се образува от депутати от националните парламенти на страните членки на Европейски Съюз, а не да се избира директно. В оповестено през днешния ден изявление за в. " Модяр немзет " унгарският министър-председател съобщи, че предлага Европарламентът да бъде разхлабен по отношение на корупционния скандал в институцията и да бъде образуван по друг метод, съобщи ТАСС.

Орбан напомни, че преди време Народното събрание на Унгария предложи законодателният орган на Европейски Съюз да се образува от представители на националните парламенти и сподели, че е " пристигнало време да се възобнови това предложение ". По-рано той съобщи, че такава смяна ще спомогне да бъде възобновено доверието към евродепутатите и да се ускори тяхната подотчетност. 

Запитан за корупционния скандал, в който е забъркана към този момент някогашната зам.-председателка на Европарламента Ева Кайли, Орбан сподели: " Бюрократите в Брюксел считат, че стоят по-високо от закона и могат да вършат, каквото си щат. Ако сте представител на Европейски Съюз, включен в тайния лист с последователи на (американския финансист от маджарски генезис, бел. ТАСС) Джордж Сорос, вие получавате пари и всевъзможна поддръжка за нападки против страните, които пречат на бизнес ползите на Сорос, в това число против Унгария ".

По думите на Орбан за тази цел се употребяват " отчети, учредени на неистини ", а от време на време и " куфари, цялостни с кеш ".

" Това (корупционно, бел. ТАСС) тресавище би трябвало да бъде пресушено ", счита той.

По мотив претенциите на Европейската комисия към Унгария и замразяването на средства от европейските фондове за тази страна Орбан съобщи, че казусът е във визията на унгарците за бъдещето им, друга от тази на хората в множеството страни от Западна Европа.

" Ние не желаеме да сме страна на имигранти, не желаеме да пускаме джендър деятели в учебните заведения, не желаеме да демонтираме естествения ред в фамилиите, не желаеме война или наказания и желаеме да запазим връзките си с незападната половина от света ", сподели унгарският министър председател.

Българска телеграфна агенция
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР