Премиерът на Сингапур Лий Сиен Лонг казва, че планира да

...
Премиерът на Сингапур Лий Сиен Лонг казва, че планира да
Коментари Харесай

Премиерът на Сингапур планира да се оттегли и да предаде на своя заместник преди изборите през 2025 г.

Премиерът на Сингапур Лий Сиен Лонг споделя, че възнамерява да се отдръпна и да съобщи властта на неговият заместител Лорънс Уонг идната година преди общите избори през 2025 година

От Асошиейтед прес, 5 ноември 2023 година, 8:28 ч.

СИНГАПУР -- Министър-председателят на Сингапур Лий Сиен Лонг сподели В неделя той възнамерява да се отдръпна и да съобщи властта на своя заместител, Лорънс Уонг, в края на идната година, преди общите избори през 2025 година да се пенсионира преди да навърши 70 години, само че беше отсрочено заради пандемията от COVID-19. Той е бил началник на дълго управлявалата Партия на националното деяние (PAP) и като министър-председател от 2004 година насам. Миналата година той назначи Вонг, който е и финансов министър, за собствен назначен правоприемник.

„ Имам цялостно доверие на Лорънс и неговия екип и няма причина да забавяме техния политически преход. Затова имам намерение да предам на DPM (заместник министър-председателя) Лорънс преди идващите общи избори “, сподели Лий на партийна конференция. щафета на Уонг преди националните избори ще разрешат на 50-годишния политик да завоюва личния си мандат и да поведе страната напред.

„ Ако всичко върви добре, ще предам (на Уонг) до 70-ия рожден ден на PAP идната година “ през ноември 2024 година, сподели Лий, без да дава точна дата.

Спря, с цел да сдържи сълзите си, прочувственият Лий сподели, че е признателен за времето, което е служил, и че ще направи всичко допустимо, с цел да поддържа Уонг и неговите нов тим.

„ След (предаване), ще бъда разполагаем на новия министър председател. Ще направя всичко, където той реши, че мога да бъда потребен. Ще направя всичко по силите си, с цел да му оказа помощ да се бори и да завоюва идващите GE (общи избори) ”, добави Лий. Борбата на Сингапур против COVID-19 ще бъде четвъртият водач на града-държава от независимостта през 1965 година

Той беше определен от PAP като евентуален правоприемник на Лий по-късно Финансовият министър Хенг Суи Кийт, който по-рано бе спряган за правоприемник на Лий, отдръпна номинацията си. Хенг се отхвърли, откакто PAP, една от най-дълго управлявалите партии в света, претърпя най-лошото си изборно показване през 2020 година Въпреки че PAP резервира супер болшинството си, тя загуби някои места и поддръжката спадна.

Лий е най-големият наследник на Лий Куан Ю, който стана първият министър-председател на Сингапур и построи бедния на запаси град-държава в една от най-богатите народи в света по време на 31 години ръководство. Но също по този начин е подложен на критика за непоколебим държавен надзор, медийна цензура и потребление на подтиснически закони и цивилен каузи против дисиденти.

Важни истории

Хиляди протестиращи се събират в окръг Колумбия, с цел да призоват за преустановяване на огъня в Газа

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР