Премиерът на Швеция Стефан Льовен обяви, че подава оставка, предадоха

...
Премиерът на Швеция Стефан Льовен обяви, че подава оставка, предадоха
Коментари Харесай

Премиерът на Швеция подава оставка, но се очаква да получи нов мандат

Премиерът на Швеция Стефан Льовен разгласи, че подава оставка, предадоха международните организации.

Той заяви, че е връчил оставката си на ръководителя на Народното събрание Андреас Норлен, който в този момент има задачата да реши дали да има нов министър председател, или на Льовен да бъде даден нов премиерски мандат.

Миналата седмица държавното управление на Льовен изгуби избор на съмнение в Народното събрание, откакто Лявата партия отдръпна поддръжката си за него и провокира политическа рецесия.

Льовен имаше краен период до среднощ през днешния ден, с цел да се опита да откри нови сътрудници, с цел да сформира нов кабинет, или да разгласи предварителни парламентарни избори. Днес Льовен сподели, че предварителните избори не са положително решение за страната в този миг. Очаква се в този момент, след подадената оставка, ръководителят на Народното събрание да му даде опция да сформира нова ръководеща коалиция.

Льовен е някогашен оксиженист и някогашен синдикален лидер. След изборите през 2018 година той бе отпред на нежно държавно управление на малцинството, включващо неговите социалдемократи и Зелените и разчитащо на поддръжката на две дребни десноцентристки партии и на Лявата партия, с цел да се задържи на власт. След изборите през 2018 година Льовен води договаряния четири месеца, с цел да сформира кабинета си. В сегашния парламент блока на левоцентристите и този на десноцентристите са поравно показани. Допитванията демонстрират, че при възможни нови избори нещата няма да се трансформират.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР