Премиерът на Северна Македония Зоран Заев пристигна в „Пирогов“, където

...
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев пристигна в „Пирогов“, където
Коментари Харесай

Заев пред „Пирогов“: Семейство е сред оцелелите, успели са да счупят прозореца

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев дойде в „ Пирогов “, където се срещна с оживелите при тежката злополука на Автомагистрала Струма. В лечебното заведение е и министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи, както и вътрешният министър на България Бойко Рашков, министър председателят Стефан Янев и външният министър Светлан Стоев.

Както съобщихме, при злополуката тази нощ починаха 45 души. Инцидентът стана към 2 часа на Автомагистрала " Струма " край пернишкото село Боснек. Автобусът е с македонска регистрация. Сред жертвите има и 12 деца. Шофьорът на рейса също е умрял. Автобусът е пътувал в ескорт, като е бил финален от общо четири. Всички те са пътували от Истанбул, където пасажерите са били на екскурзия.

“Страшна покруса се случи. За страдание с доста жертви. Благодаря на българските управляващи за бързата реакция, на премиера Янев, че осведоми премиера Заев. Искам да благодаря и на шефа на болница " Пирогов " ”, съобщи здравният министър на Северна Македония Венко Филипче.

Има няколко члена на едно семейство измежду потърпевшите. Най-младият член от него е момиче на 16 години. Останалите са на към 40-50 години, добави той.

" Ще бъдем доста признателни на българските управляващи да открият аргументите за случая и да ги споделят с Македония. Със сигурност жителите на България и Македония ще желаят да знаят какво се е случило. Знаем, че това е огромен пожар и заради него са починали хора, само че дали е избухнал в злополуката или преди нея, ще кажат специалистите. Голяма покруса, болката ни е голяма, съболезнования към фамилиите на починалите ", сподели Зоран Заев пред публицисти.

Той благодари на българските управляващи и на премиера Стефан Янев.

Заев описа, че е оживелите пасажери са били в задната част на рейса. Успели са да се спасят като са счупили прозореца. Сред оживелите има и 16-годишно момиче.

" Разговарях с един от пасажерите по телефона, сподели, че всички са спели и има случай на детонация. Успели са трима души да счупят прозореца и да се спасят ", съобщи малко по-рано Заев по телефона за Би Ти Ви.

Сред пътуващите има един със сръбско поданство и един с белгийско, стана ясно от думите на премиера на Северна Македония Зоран Заев.

„ 7 души са настанени в „ Пирогов “ контузиите не са тежки, в устойчиво положение са, следва обработка на раните и покриване на някои от тях, които са леки. Всичко, което сме могли досега сме създали “, сподели шефът на „ Пирогов “ проф. Поромански.

 ю

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР