Премиерът на Северна Македония Зоран Заев обяви, че ще отнеме

...
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев обяви, че ще отнеме
Коментари Харесай

Шокираща новина за Охридското езеро!

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев разгласи, че ще отнеме пълномощията на община Охрид, в случай че кметът Константин Георгиевски не извърши инструкциите на ЮНЕСКО и не унищожи незаконните обекти на съветника Нефи Усеини и още общо 1076 незаконно построени обекти, оповестяват Танюг и Българска телеграфна агенция.
Както заяви порталът А1, Заев съобщи, че всички незаконни обекти би трябвало да се разрушат, защото това се изисква от закона, а спомагателна причина са рекомендациите на ЮНЕСКО.

В последния си отчет Организацията на Организация на обединените нации за обучение, просвета и просвета ЮНЕСКО предлага естественото и културно завещание на Охридския район да бъде включено в листата на застрашеното международно завещание като резултат от незадоволителния прогрес в решаването на неговите проблеми и евентуалната заплаха от огромните инфраструктурни и развойни планове, оповестява организация Макфакс.

Албания мазета рибата с туристическото си мото, в което намеси Лиъм Нийсън и трафика на проститутки

Причина за опасенията на ЮНЕСКО са редицата заведения по брега на Охридското езеро, проектите за градежи в планината Галичица, хотелът в село Лагадин, който се строи на самия бряг на езерото, както и градежите в целия район, който е предпазена зона

"Разговарях с кмета на Охрид и той би трябвало да постъпи в сходство със закона. Ако не направи това, ще му лишава пълномощията, както предизвестих и кмета на Струга Рамиз Мерко ", съобщи Заев на конференция в Скопие.

Нефи Усеини е общински консултант в Охрид, а също по този начин е притежател на незаконно построен обект в града. ЮНЕСКО на последната си среща в Баку, Азербайджан, взе решение Охридският район да остане в листата на международното културно завещание, само че също по този начин наложи на управляващите в Северна Македония да разрушат всички незаконно построени обекти в този район до февруари идната година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР