Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски изясни днес в София

...
Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски изясни днес в София
Коментари Харесай

Ковачевски с условие - да падне ветото за ЕС, а след това да се решава въпросът за равноправието на българите в Македония

Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски обясни през днешния ден в София по какъв начин вижда решаването на основния въпрос, подложен от България - за равноправието на македонските българи и вписването им в конституцията на страната. Според него " правата на българите в Северна Македония би трябвало да бъдат конституционно обезпечени, по този начин както е присъщо за една европейска страна ", само че уточни, че това е развой, който изисква значително време.

Така Скопие се връща на позицията си, че София първо би трябвало да вдигне ветото над започването на договаряния за участие в Европейски Съюз, а по-нататък да се мисли за смяна на македонската конституция.

„ Този развой изисква конституционни промени с повече стъпки и включване на повече институции. Доколкото това се случи, а е обикновено такова нещо да се случва по пътя на една страна към Европейския съюз, защото тогава се отваря Конституцията за и други приспособения на Конституцията да се създадат, тогава в този развой несъмнено ще бъдат обхванати и тези въпроси въз основа на настояванията на жителите “, сподели Ковачевски след взаимното съвещание на двете държавни управления. " Нека да оставим “процесите да текст, да върнем доверието”, добави той.

За триумф в политическата област Ковачески счита, в случай че с България се реализира съглашение районен съд Македония да стартира договаряния за участие в Европейски Съюз в обозримо бъдеще.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР