Премиерът на Полша Матеуш Моравецки отново призова Германия да предостави

...
Премиерът на Полша Матеуш Моравецки отново призова Германия да предостави
Коментари Харесай

Моравецки отново призова Германия да предаде системите си Patriot не на Полша, а на Украйна

Премиерът на Полша Матеуш Моравецки още веднъж прикани Германия да даде на Украйна зенитно-ракетните комплекси Patriot, които Берлин предложи на Варшава за подсилване на полската противовъздушна защита, съобщи Укринформ.

Моравецки разяснява тематиката на конференция, в отговор на журналистически въпрос дали в случай че Германия откаже да съобщи системите на Украйна, Полша ще ги одобри.

" Да, ние ще разгледаме подобен вид, несъмнено, само че обръщаме внимание на това, че в последна сметка никой не желае да купува техника единствено с цел да стои тя “, отговори полският министър председател.

По думите му, Киев повече се нуждае от Patriot – в Украйна и съответно в западните й области съвсем всеки ден падат бомби и умират хора.

Моравеци акцентира, че защитавайки своето небе Украйна ще защищава и Полша от съветските ракети.

Припомняме, по-рано Варшава предложи на Берлин да даде комплексите Patriot на Украйна, само че немската страна отговори, че те са предопределени за разполагане на територията на НАТО.  В отговор генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг уточни, че такива решения се вземат от обособените страни и не е нужна съгласуваност с НАТО. По-късно Берлин съобщи, че избира комплексите да останат на територията на Алианса.   

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР