Премиерът на Молдова коментира, че Русия няма достатъчно ресурси, за

...
Премиерът на Молдова коментира, че Русия няма достатъчно ресурси, за
Коментари Харесай

Премиерът на Молдова разкри, че Русия е безсилна

Премиерът на Молдова разяснява, че Русия няма задоволително запаси, с цел да провокира  „ ескалация ” на фона на възходящото политическо напрежение сред Кишинев и Москва.

„ Моята оценка е, че Русия няма задоволително запаси за ескалация. Също по този начин е ясно, че Русия не може да доближи до Република Молдова с военни средства. От друга страна, Република Молдова има задоволително консолидирани качества, с цел да се оправи с възможни ескалации в Приднестровието ”, уточни Дорин Речан в изявление за румънския ефирен канал TVR.



Речан сподели, че Русия „ нападателно предизвиква ” хибридна война, с цел да ускори избрани провоенни разкази, които биха довели до различия в обществото, освен в Молдова, само че и в други елементи на Европейския съюз и света. Той обаче добави, че е убеден, че съветските дейности няма да съумеят.

Молдовският министър председател уточни, че управляващите ще употребяват „ твърда ръка, с цел да спрат всеки опит за дестабилизация ” от проруски организации и незаконни групи.

„ Република Молдова в действителност се намира в непосредствена непосредственост до войната. Ние, въпреки това, би трябвало да разберем, че има разлика сред заплахата от военна ескалация и опитите за дестабилизация. Няма заплаха от военна ескалация в Република Молдова. Това е доста значимо да се разбере и оцени, а рискът от дестабилизация беше по-голям през есента ”, разясни Речан.



Той благодари на Румъния за помощта оказана на Молдова да откри различни на Русия енергийни снабдители, в това число на природен газ.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР