Премиерът на Малта Джоузеф Мускат подава оставка на 18 януари.

...
Премиерът на Малта Джоузеф Мускат подава оставка на 18 януари.
Коментари Харесай

Премиерът на Малта подава оставка на 18 януари

Премиерът на Малта Джоузеф Мускат подава оставка на 18 януари. Информацията беше обявена от източници от неговата Лейбъристка партия, представени от Агенция Франс Прес.

 © БГНЕС
Петък вечерта в Малта се организира огромен митинг. Хиляди хора, развяващи малтийския байрак, излязоха по улиците на столицата Валета и приканиха за оставката на премиера Джоузеф Мускат, оповестява Ройтерс.

Мускат показа пред свои съидейници, че възнамерява да се отдръпна от поста поради политическия скандал, избухнал след убийството на журналистката Дафне Каруана Галиция, оповестяват локални медии. Говорител на премиера обаче не удостовери, нито отхвърли тази информация. Неговата Лейбъристка партия обаче анулира планувано за неделя събитие, на което той трябваше да държи тирада.

Началникът на кабинета на премиера и двама министри от държавното управление му към този момент подадоха оставки през седмицата поради случая с убийството на журналистката, който заплашва да провокира политическа рецесия в островната страна.

Дафне Каруана Галиция беше проверяващ публицист, който се занимаваше със случаи на корупция. Тя почина, откакто колата й беше взривена на 16 октомври 2017 година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР