Премиерът на Малта Джоузеф Мускат, обвинен в политическа намеса в

...
Премиерът на Малта Джоузеф Мускат, обвинен в политическа намеса в
Коментари Харесай

Премиерът на Малта ще подаде оставка заради разследването на убийството на Дафне Галиция

Премиерът на Малта Джоузеф Мускат, упрекнат в политическа интервенция в следствието на убийството на проверяващата журналистка Дафне Каруана Галиция, ще подаде оставка на 18 януари, съобщи Франс прес, като се базира на източници, близки до неговата Лейбъристка партия.

Те споделиха, че на дата, която към момента не е избрана, Мускат ще разгласи, че на 18 януари ще има избори за негов правоприемник отпред на ръководещата левоцентристка групировка.
Бизнесмен е арестуван за убийството на журналиската Дафне Галиция в Малта Тя беше убита преди повече от 2 години с бомба, заложена в колата й
Дотогава " не се чака да бъде избиран краткотраен (партиен) водач, защото той ще подаде публично оставка, когато бъде определен новият водач ", прецизираха цитираните източници.

В Малта има процедура министър председател да бъде водачът на партията, спечелила последните парламентарни избори.
Убитата малтийска журналистка разследвала контрабанда на нефт от Либия за Европа В италианското следствие попадат 80 000 тона гориво на обща стойност 30 млн. евро.
Близки до Мускат, по-конкретно към този момент някогашният шеф на неговата канцелария Кийт Шембри, са обвинени за убийството на проверяващата журналистка през октомври 2017 година Премиерът бе упрекнат, че се е намесил в следствието, с цел да отбрани Шембри.

През последните дни се ускори натискът върху Мускат да подаде оставка.
Хиляди малтийци излязоха на митинг поради убийството на журналистката Дафне Галиция В демонстрацията участваха и национални избраници, на които бе неразрешено да вършат изявления
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР