Премиерът на Косово Рамуш Харадинай апелира за единство и бдителност,

...
Премиерът на Косово Рамуш Харадинай апелира за единство и бдителност,
Коментари Харесай

Харадинай вижда Косово като стожер срещу руското влияние в региона

Премиерът на Косово Рамуш Харадинай моли за единение и зоркост, защото " Русия се пробва да усили въздействието си в района посредством основаването на Асоциация на общините със сръбско болшинство ", оповестява косовската медия РТК.

Той дава обещание, че косовските институции ще се стремят да хвърлят светлина върху ориста на изчезналите и " да изправят създателите на ужасни закононарушения, осъществени по време на войната пред правораздаването ". Той повтаря, че признаването на Косово от Сърбия би било първата стъпка към помиряване и анулация на митата .

Харадинай разяснява, че Косово остава ангажирано с евроатлантическия си път и ще направи невъзможни съветското въздействие и ползи в района . Решени са Сърбия да не доближи река Ибър посредством основаването на " република Додик ".
 Косово вижда Съединени американски щати като основен фактор за разрешаването на спора със Сърбия
Косово вижда Съединени американски щати като основен фактор за разрешаването на спора със Сърбия

Дали Сърбия мисли по същия метод?

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи, че в никакъв случай няма да признае независимостта на Косово . Той прави този коментар, до момента в който се обръща към интернационалните фактори. " Можете да ме убиете, само че това няма да се случи ", разяснява Вучич.

" Казвам на англичаните и германците, че няма да го направя . Ударете ме, само че няма да го направя. Може да съм президент в продължение на 15 години, само че Вучич не признава Косово . "

Той добавя, че повода, заради която не може да се откри решение за Косово е, че " всички са полудели ".
 Сърбия може да се откаже от Европейски Съюз и да се обърне към Русия
Сърбия може да се откаже от Европейски Съюз и да се обърне към Русия

Има други съдружници и други страни, които желаят равноправно съдействие

Миналата седмица, немският канцлер Ангела Меркел и френският президент Емануел Макрон се оповестиха за позитивното развиване на Западните Балкани . Те публично откриха среща на върха с водачи от Западните Балкани на конференция, като подчертаха, че районът е и техен приоритет .

Срещата имаше за цел, да се занимае главно с блокирания разговор сред Косово и Сърбия . Макрон съобщи, че Франция желае да се върне към района, от който ненапълно се е отдръпнал от 2000 година

Съединени американски щати са основен фактор за разрешаването на продължаващия спор сред Косово и Сърбия , разгласи тогава президентът на Косово Хашим Тачи, изтъквайки неспособността на огромните европейски страни да реализират единна позиция по въпроса.
 Меркел и Макрон: Западните Балкани са общ ангажимент
Меркел и Макрон: Западните Балкани са общ ангажимент

Не се чака съответен резултат от конференцията в Берлин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР