Премиерът на Косово Албин Курти заяви, че в резултат на

...
Премиерът на Косово Албин Курти заяви, че в резултат на
Коментари Харесай

Премиерът на Косово иска НАТО да увеличи присъствието си в страната


Премиерът на Косово Албин Курти съобщи, че вследствие на честите военни маневри на армията на Сърбия, дружно с тази на Русия, е належащо повишаване на числеността на силите на НАТО в Косово, заяви кореспондентът на МИА от Прищина.

В изявление за немския вестник " Ди Велт ", излъчено през днешния ден от косовските медии, Курти сподели, че към Косово има 48 сръбски бази, тъй че по-голямото наличие на НАТО в страната ще увеличи нейната сигурност.

Косовският министър председател отбелязва, че неговото държавно управление е нараснало бюджета за защита с 52 % и Косовските сили за сигурност (КСС) към този момент наброяват 5000 бойци и 3000 резервисти.

Курти обаче съобщи, че " заради заканите от Сърбия и Русия е належащо незабавно доста увеличение на броя на войските на НАТО в Косово “, което „ доста би подобрило сигурността “ на страната.

" Около Косово има 48 сръбски военни бази. Русия и Сърбия си сътрудничат тясно във военната политика, те дружно направиха 104 маневри и действия през 2021 година – част от въоръжените сили на Беларус също участваха... Би ни помогнало и в случай че повече немски бойци вземат участие в отбранителните сили на НАТО. Освен това войските на КФОР могат да ни оказват помощ да развием още повече отбранителната си конструкция и умения ", сподели Курти пред " Ди Велт ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР